Witam!
Zainstalowałem sterownik bcm43xx i w knetwork-manager znalazło sieci bezprzewodowe, ale nie potrafił się z nimi podłączyć (nie reagował na kliknięcie na nią). Próbowałem zainstalować wicd offline, ale jako że miał konflikt z networkmanagerem byłem zmuszony usunąć go (networkmanagera of course), a że okazało się że nie mam wszystkich pakietów olałem instalacje wicd. Aktualnie nie mam żadnego managera. Teraz pytanie: jak podłączyć się z siecią bezprzewodową bez żadnego network-managera? Essid :"default", brama :192.168.1.1, ip :192.168.1.93.
Pozdrawiam!
Nie działająca sieć wifi na kubuntu 8.10
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Nie działająca sieć wifi na kubuntu 8.10
Kod: Zaznacz cały
man iwconfig
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
kostekjo: odesłać do man to każdy głupi potrafi, szkoda, że nie widzisz ilości tematów na tym forum, które raczej definitywnie dowodzą, że Ubu ma problemy z korzystaniem z wifi i iwconfig często po prostu nie pomaga. mógłbyś się wysilić na bardziej pomocnego posta albo darować sobie w ogóle.
marci: może być ciężko, nie wiem czy lepiej by nie było załatwić sobie tymczasowy kabelek i podłączyć się przewodowo
marci: może być ciężko, nie wiem czy lepiej by nie było załatwić sobie tymczasowy kabelek i podłączyć się przewodowo
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Zarzuty pod adresem aktualnego tytułu:
- mało konkretny
- z bykiem ortograficznym
Work less, climb more