program do aktywności internetu
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
program do aktywności internetu
Witam mam takie pytanie - mam z deskletów monitor sieci i czasem mam ciągłe wysyłanie po 200-300 kB/s a teoretycznie żaden program nic nie robi - jak sprawdzić aktywność sieci żeby zobaczyć co to za transfery ?
(ew. mam też proftp - z gadminproftp ma on podgląd zalogowanych usserów i nic w nich nie ma - jest może coś co by pokazywało aktualnie zalogowanych userów w traju lub jako desklet )
a może da sie jakoś prosto coś takiego dorobić do netmonitora - tego deskleta/screnleta.
(ew. mam też proftp - z gadminproftp ma on podgląd zalogowanych usserów i nic w nich nie ma - jest może coś co by pokazywało aktualnie zalogowanych userów w traju lub jako desklet )
a może da sie jakoś prosto coś takiego dorobić do netmonitora - tego deskleta/screnleta.
- Kaldachar
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: program do aktywności internetu
Polecam monitor systemu 

Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.
-
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
i co z tym monitorem sastemu bo nie widze w nim informacji która aplikacja z jaką prędkością przesyła dane przez net. Nie mówiem przecież o monitorze zużycia procka tylko sieci a tego w monitorze nie widać poza ogólnym transferem który mam teraz 200 KB przychodzące ale niczego nie ściągam 

- icyhot12
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
- Kontakt:
Jak masz WiFi to może ci ktoś neta kradnie :F ??
- Kaldachar
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
A gdzie napisałeś w pierwszym poście że chcesz śledzić transfer poszczególnych programów ?
Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.
-
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
no wlasnie napisalem ze nie moge znalesc nic do sledzenia aktywonosci programow - w deskletach itp są pokazujące łaczny transfer w konsolowych pokazują każde połaczenie - bez programu przez co są całkowicie nieczytelne bo zmieniają informacje co ułamek sekundy więc w sumie nic nie widać.
EDIT:
to co macie jakiegoś pomysła ? w sumie monitorów sieci jest maaasa ale wszystkie pokazuja poszczególne połączenia a mam ich dość dużo więc nic z tego nie da się wywnioskować - chodzi więc tylko o grupowanie informacji o transferze po programie / usłudze
EDIT:
to co macie jakiegoś pomysła ? w sumie monitorów sieci jest maaasa ale wszystkie pokazuja poszczególne połączenia a mam ich dość dużo więc nic z tego nie da się wywnioskować - chodzi więc tylko o grupowanie informacji o transferze po programie / usłudze