jak mam zrobić taki odtwarzacz, żeby przeczytał i odtworzył plik z URLem z rozszerzeniem .m3u lub .pls?
przykład:
http://stpstp.republika.pl pod linkiem radio.
Odtwarzacz URL w Java Script?
- kapron
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
Odp: Odtwarzacz URL w Java Script?
z ciekawości zajrzałem na tę stronkę, sprawdziłem jej źródło, skopiowałem kawałek kodu, lekko zmieniłem, podczepiłem link do jakiegoś podcasta i działa. no ale pewnie Ci chodzi o inne rozwiązanie
jeśli chcesz sam napisać taki odtwarzacz, to zacznij od nauki flasha 

- BlueEye
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: Odtwarzacz URL w Java Script?
Pierwsze pytanie. Czy da się to zrobić bez edycji plików player.swf oraz audio-play.js?
Ja umieściłem to na swojej stronie, wrzuciłem również te dwa pliki. Odtwarzacz widać. Kod html edytowałem, wpisując swój URL (radio), plików nie ruszałem. Po kliknięciu play nic się nie dzieje, a po wybraniu z menu kontekstowego "play" odtwarzacz buforuje. Co jeszcze mam zrobić? nie wiem o czymś? Dodam, że player.swf nie daje się edytować Macromedia Flash'em.
Ja umieściłem to na swojej stronie, wrzuciłem również te dwa pliki. Odtwarzacz widać. Kod html edytowałem, wpisując swój URL (radio), plików nie ruszałem. Po kliknięciu play nic się nie dzieje, a po wybraniu z menu kontekstowego "play" odtwarzacz buforuje. Co jeszcze mam zrobić? nie wiem o czymś? Dodam, że player.swf nie daje się edytować Macromedia Flash'em.