Witam wszystkich serdecznie. Jak wiecie, 9.04 ułatwia zarządzanie mp3 playerami na MTP. Dzięki temu z poziomu nautilusa można wrzucać pliki na odtwarzacz.
Mam Creative ZEN V i jak dotąd korzystałem z gnomada. Problem w tym, że wymieniona aplikacja przestała reagować na podłaczenie playera. Owszem, wszystko pięknie widać w nautilusie, ale próba przerzucania plików kończy się zajętym miejscem i brakiem kawałków na liście w odtwarzaczu... Zazwyczaj znajduję rozwiązania w wujku googlu, ale świeżość 9.04 tym razem na to nie pozwoliła. Proszę o pomoc.
PS. Odtwarzacz normalnie się montuje z całą zawartością, przed odłączeniem go od portu USB odmontowuje w trybue GUI.
Nie wiem zasadniczo czy to dobry dział, bo trochę to software'owa sprawa, a i hardwerowa poniekąd.
----------------
Połowicznie [solved]
Jeśli ktoś miałby podobny problem to jest workaround:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/139649
mp3 Creative ZEN V, a 9.04
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: mp3 Creative ZEN V, a 9.04
Mam podobny problem. Odtwarzacz ZEN mozaik. Ale u mnie Nautilus odtwarzacza nie widzi. Gnomad też nie. A wszystko to w ubuntu 9.04. Wcześniejsza wersja powalała na pracę pod gnomadem2.
- huggis
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: mp3 Creative ZEN V, a 9.04
Ja dzisiaj probowałem podłączyc zena i nie dało rady. Wcześniej wykrywał go nautilius a teraz lipa, zen sie uruchamia, probuje połączyć, nagle ekran gaśnie i zen się wiesza. wyskakuje komunikat z błędem
Wie ktoś jak to można rozwiązać?
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
Błąd podczas inicjowania aparatu cyfrowego:
-60: Nie udało się zablokować urządzenia
Pozdrawiam