Instalacja skype'a na ubuntu 8.10

Jak się dogadać?
maciej5145
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Instalacja skype'a na ubuntu 8.10

Post autor: maciej5145 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nie wiem czy piszę mojego posta w dobrym miejscu, chociaż rozdział komunikatory najlepiej się chyba do tego nadaje. Zainstalowałem sobie na ubuntu 8.10 skype'a, ale po uruchomieniu go wywaliło mi komunikat o problemach z dźwiękiem. Szybko go odinstalowałem i nie bawiłem się tym, ponieważ za parę dni miała wyjść wersja 9.04 ubuntu. Zainstalowałem ja sobie, ale niestety moja karta do netu bezprzewodowego nie działa z nim. Cóż niedługo wymienię na nową. Ale do rzeczy. Musiałem z powrotem wrócić do 8.10, ale zainteresowałem się problemem skype,a. Widzę na forum, że wiele osób ma problemy z dźwiękiem przy używaniu skype'a. Pogrzebałem trochę w sieci i znalazłem stronkę, na której autor posta podaje sposób na rozwiązanie problemów z dźwiękiem w skype'ie. Podaje adres:
http://przemkalicki.pl/2008/12/skype-w-ubuntu-810/
Przyznam się szczerze, ze nie stosowałem jeszcze tego rozwiązania i nie wiem jak ono działa. Jeśli możecie to napiszcie o efektach swojej pracy. Niedługo zainstaluję skype'a i podzielę się moimi uwagami.
Pozdrawiam Wszystkich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komunikatory”