KDE - migotanie przeźroczystości.
- Nem
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
KDE - migotanie przeźroczystości.
Mam dziwny problem z KDE (wersja 4.14.1). Mianowicie niektóre powiadomienia i dymki (a także okna, którym włączy się przeźroczystość) bardzo nieestetycznie migotają. Nie wiem czym to jest spowodowane. Mam kartę GT 430 i sterowniki 331.89. Ktoś ma może pomysł jak rozwiązać tą nieciekawą sytuację? 

Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 16:19 przez Nem, łącznie zmieniany 1 raz.
- eskimoss
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: KDE - migotanie przeźroczystości.
Hmmm. W sumie nie wiem, ale i tak się wypowiem.
Pierwsze co bym zrobił to spróbował czy z innym motywem jest ten sam problem, a nawet z innym silnikiem motywów, np. jeśli używasz domyślny to jak będzie z qtcurve. Jeszcze bym sprawdził szybkość animacji w konfiguracji efektów pulpitu.
Może to po prostu jakiś bug. Tylko trudno zgadnąć czego konkretnie, niekoniecznie sterów grafiki.

Może to po prostu jakiś bug. Tylko trudno zgadnąć czego konkretnie, niekoniecznie sterów grafiki.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.10
A czy migotają zawsze, czy tylko w określonych sytuacjach, np. po wybudzeniu systemu z uśpienia? I czy restart pomaga?
- michau_n
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
przyczyna nie leży w KDE ale w sterach, otwórz manager sterowników własnościowych i wybierz stery stabilne - nie Xorg i nie Updated