Witam,
od niedawna zmagam się z problemem migoczących elementów pulpitu (mysz, panel) po wybudzeniu laptopa z trybu uśpienia, dodam, że problem występuje nie zawsze, choć w zdecydowanej większości przypadków, w KDE (ale na Cinnamonie obok to samo), grafika AMD Radeon 4200, sterowniki otwarte
rozwiązaniem problemu jest wylogowanie się lub restart (tutaj dodam, że wylogowanie pomaga tylko, gdy menedżerem logowania jest LightDM lub GDM, gdy aktywny jest KDM - nie pomaga, komputer trzeba restartować)
ps
Linuksa używam od dawna, nigdy czegoś takiego nie miałem, jakiś czas temu problem nie występował, nie jest to problem mojej konfiguracji, bo obok zaistalowałem sobie z ciekawości świeżego Debiana i to samo
Z góry dzięki!
migocze panel i myszka po wybudzeniu z trybu uśpienia
- Foka0111
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: migocze panel i myszka po wybudzeniu z trybu uśpienia
Zarzuciłem te problem w wątkach ext'a.Ma się temu przyjrzeć.
Problem jest z nowszymi jądrami i otwartymi sterami dla Ati
Zainstaluj kernel 3.13.3-031303 i z niego odpalaj system aż nie naprawią błędu w nowszych kernelach.
Problem jest z nowszymi jądrami i otwartymi sterami dla Ati
Zainstaluj kernel 3.13.3-031303 i z niego odpalaj system aż nie naprawią błędu w nowszych kernelach.