lubuntu 14.10 dell inspirion1210 dźwięk strasznie przerywa

Grafika, film, dźwięk.
arcio_dr
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

lubuntu 14.10 dell inspirion1210 dźwięk strasznie przerywa

Post autor: arcio_dr »

Witam zainstalowałem na delu mini lubuntu i muzyka gra "jakby od tyłu" mocno przerywa nawet w moc. Zainstalowałem niewolne kodeki i nic się nie zmieniło. Może to sterowniki? W informacjach systemowych czytam iż karta to HDA-intel-mid. Maluch ten pod xp dawał sobie radę z muzyką i filmami. W alsamixer suwaki działają.(może mi się udało)
Sprawę rozwiązałem instalująć antix`a i wszystko działa bez dodatkowej instalacji sterowników wlan a zużycie procesora z 50% do 03%
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, 19:45 przez arcio_dr, łącznie zmieniany 3 razy.
Hebluj Hebluj przyjdzie cieśla siekierką poprawi
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: lubuntu 14.10 dell inspirion1210 kłopoty z dźwiekiem

Post autor: igotit4free »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”