Jaki program do migawek systemu? Timeshift?

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
prymula
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: ARM
Kontakt:

Re: Jaki program do migawek systemu? Timeshift?

Post autor: prymula »

Te pseudo licencje z allegro są z pewnością kradzione. Nie przystoi to pingwiniarzom. Takie mam zdanie na ten temat. Na allegro to cuda wianki :!:
https://prymula.ct8.pl
Newtroter
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk

Post autor: Newtroter »

Jeśli są kradzione (choć na pewno nie wiadomo) to przez tych co je tam sprzedają a nie tych, co je kupują. Obowiązkiem Allegro jest pilnowanie tego, czy sprzedający nie są złodziejami. Jeśli ogłoszenie tam jest i nikt go nie blokuje, to kupujący nie jest złodziejem. Tak myślę.

No ale, na Google to się lepiej nie przyznawać :craz:

Nie chodzi o to czy to jest legalne czy nie i czy przystoi czy nie, bo miałbym to gdzieś. Natomiast można się zastanawiać czy zarejestrowanie takiej licencji za dychę z Allegro jest bezpieczne dla tego kto to zrobi. Bo jeśli cwaniaki z Google mieliby zemścić się za to w ten sposób, że dożywotnio wykasują konto, to rzeczywiście warto zastanowić się czy ma to sens. Czy maja takie możliwości? nie mam pojęcia. Wy mi powiedzcie.
prymula
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: ARM
Kontakt:

Post autor: prymula »

Newtroter pisze: 07 paź 2026, 10:11 to kupujący nie jest złodziejem. Tak myślę.
Tak myślisz ? A kupiłbyś kradziony samochód, podejrzewając że może być ciepły ? Cena nie może być wytłumaczeniem postępowania. A tak, w rezultacie nabywanie takich licencji, może skutkować banem na konto u google. co w dzisiejszych czasach dla niektórych może być dotkliwe...
https://prymula.ct8.pl
Newtroter
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk

Post autor: Newtroter »

prymula pisze: 07 paź 2026, 18:59
Newtroter pisze: 07 paź 2026, 10:11 to kupujący nie jest złodziejem. Tak myślę.
Tak myślisz ? A kupiłbyś kradziony samochód, podejrzewając że może być ciepły ? Cena nie może być wytłumaczeniem postępowania.
"A kiedy w dalszym ciągu Go pytali, podniósł się i rzekł do nich: «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień» " J 8,7

:w00t: To tylko dostęp do Gemini a nie samochód :lol:
Google cale pokolenie karmi nas reklamami i raczej wyrzutów sumienia nie maja. Raczej przez to nie zbankrutują.

Gemini Chat:
czy stwierdzenie ze Google cale pokolenia karmi nas reklamami jest zasadne?

Stwierdzenie, że Google „karmi nas reklamami” przez całe pokolenia, jest w dużej mierze zasadne, choć ma charakter metaforyczny. Oznacza ono, że reklamy stały się wszechobecnym, stałym elementem cyfrowego życia współczesnych ludzi, a Google odgrywa w tym procesie kluczową rolę.
:lol: :craz: :w00t: :tes: :goog:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”