na stronie/forum serwera na którym grałem pod windows (the abyss.ru) nie znalazłem rozwiązania ,więc może tu ktoś mi pomoże,bo wolał bym korzystać tylko z ubuntu ,a win wywalić z dysku.general protection fault!
history: FD3DFont: DrawText<_NCZoneTitleWind::OnPaint<_NCVirtualWndMain::DrawChildWindow<_WM_PAINT<_NCVirtualWndMsg<- ...
Lineage 2
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Ok ,udało mi się uruchomić Lineage pod Cedegą.Gra sie uruchamia,loguję się ,wybieram postać ,zaczyna się wczytywanie gry i... zonk, wyskakuje błąd
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Ok udało mi się xD
Odpaliłem gre na wine 0.9.39...
Tak więc odpalam czekam czekam czekam ... Czarny obraz (mysle sobie No i po zawodach)... Ale gra po jakiś 2 minutkach się odpaliła wyleciał tylko błąd jakiś z load-em klawiatury kliknełem OK i mogłem grać
...
Bardzo miłe zaskoczenie xD..
Tylko musze sobie zainstalować jakieś dobre sterowniki bo gra troche zbyt wolno chodzi, a narazie mam tylko te podstawowoe (nvidia-glx)(zainstalowane menedżerem sterowników własnościowych).
I znów Ubunciak górą...
Odpaliłem gre na wine 0.9.39...
Tak więc odpalam czekam czekam czekam ... Czarny obraz (mysle sobie No i po zawodach)... Ale gra po jakiś 2 minutkach się odpaliła wyleciał tylko błąd jakiś z load-em klawiatury kliknełem OK i mogłem grać

Bardzo miłe zaskoczenie xD..
Tylko musze sobie zainstalować jakieś dobre sterowniki bo gra troche zbyt wolno chodzi, a narazie mam tylko te podstawowoe (nvidia-glx)(zainstalowane menedżerem sterowników własnościowych).
I znów Ubunciak górą...

- Tails
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 6.06
andrek, to pewnie musisz kombinować z "update" serwera...
pitcarn, to lepiej odpal sobie Lineage 2 przez Wine
Pozdrawiam,
pitcarn, to lepiej odpal sobie Lineage 2 przez Wine

Pozdrawiam,
| UFO: Alien Invasion | UFO2000 |
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Ok odpaliłem L2 wszystko chodzi pozornie dobrze...
Otóż mimo że mam kartę graficzną GeForce 7300GT Procesor 3,06Gh i 768Mb RAM-u...
Cała gra wygląda tak jak mocno przyśpieszony pokaz slajdów...
Sterowników próbowałem już różnych ale zmiana sterowników jakoś nic nie daje
...
Może ktoś już miał taki problem?
Tak więc moje pytanie... Jak naprawić ten problem???
Dodam że przy Guild Wars jest to samo.
Otóż mimo że mam kartę graficzną GeForce 7300GT Procesor 3,06Gh i 768Mb RAM-u...
Cała gra wygląda tak jak mocno przyśpieszony pokaz slajdów...
Sterowników próbowałem już różnych ale zmiana sterowników jakoś nic nie daje

Może ktoś już miał taki problem?
Tak więc moje pytanie... Jak naprawić ten problem???
Dodam że przy Guild Wars jest to samo.
- kaziu
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Ewidentnie coś ze sterownikami ja mam GF 5700 i GW śmiga.
Desperados Immortal Team Member - www.desteam.ovh.org
Poznan University of Technology Student
Poznan University of Technology Student
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Ja uruchomiłem L2 bez problemu na WINE 0.9.40. Chodzi nawet lepiej niż pod Windowsem :>
Mam jednak problem z przełączaniem pasków skilli. Zmienia się kombinacja Alt-F1 - Alt-F12.
Mi niestety wciśniecie tych przycisków powoduje rozwiniecie menu, pokazanie okna Uruchom, zamkniecie okna itp. Tymczasowo sobie z tym poradziłem zamieniając skrótów systemie z alt na ctrl, czyli zamkniecie okna mam teraz ctrl+f4. Ale to jest trochę nieładne rozwiązanie
Czy jest możliwość ustawienia w WINE tak żeby skróty alt+f1-alt+f12 odnosiły się do otwartej gry a nie do systemu?
Mam jednak problem z przełączaniem pasków skilli. Zmienia się kombinacja Alt-F1 - Alt-F12.
Mi niestety wciśniecie tych przycisków powoduje rozwiniecie menu, pokazanie okna Uruchom, zamkniecie okna itp. Tymczasowo sobie z tym poradziłem zamieniając skrótów systemie z alt na ctrl, czyli zamkniecie okna mam teraz ctrl+f4. Ale to jest trochę nieładne rozwiązanie

- daemonaray
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
[quote="marcepan25"]No właśnie też tak myślałem ale próbowałem instalować te z Menedżera Sterowników Własnościowych, i te z Nvidia.com ale dalej to samo ]
A nie masz czasem włączonych "Efektów Pulpitu" lub czegoś co skutecznie wykorzystuje akcelerację karty? (Beryl, Compiz, Fusion?)
A nie masz czasem włączonych "Efektów Pulpitu" lub czegoś co skutecznie wykorzystuje akcelerację karty? (Beryl, Compiz, Fusion?)
f i r e f o x . p l
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
- daemonaray
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Xfce
- Kontakt:
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Każdy radzi sobie ze wszystkim jak potrafi
Ja Ubuntu używam tylko do pracy
windowsa zostawiłem sobie do zabawy, gier itp...
takie rozwiązanie wydawało mi się najbardziej odpowiednie, dopóki środowisko linux nie jest dla mnie całkowicie jasne (czytaj: "jak się naucze wszystkiego, to pomyślimy") 
PS.
1. Postaram się poszukać rozwiązań tyh problemów gdzie tylko się da...
2. Gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam serdecznie na serwer http://www.es-l2.com

PS.
1. Postaram się poszukać rozwiązań tyh problemów gdzie tylko się da...
2. Gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam serdecznie na serwer http://www.es-l2.com
Jeżeli wydaje Ci się, że kogoś znasz, to masz rację! Wydaje Ci się...
- Tails
- Piegowaty Guziec
robgrab, C6 nie istnieje, ale zapewne chodzi ci o Interlude. Pewnie się da ale raczej nie na najnowszym wine, pobierz wersje 0.9.42 i może zadziałać. Ale teoretycznie problem może stworzyć Gameguard wiec bez noggpatch ani rusz.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- Tails
- Piegowaty Guziec
robgrab, nie potrafię powiedzieć dokładniej ale wydaje mi się że nowsze wersje od 0.9.42 mają trochę inne podejście do DirectX9, które najwyraźniej Lineage2 nie pasuje.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
Dobra udalo sie,blad z direct x znika jak sie wykasuje options.ini,odpalilem na wersji 0.9.47,loguje sie,jest wybor postaci,ale potem jak wybiore to pokazuje sie obrazek jak zawsze i nic dalej. niewiem czego to wina.Ktos ma pomysl? Dodam ze w terminalu wine podaje blad pipe: Too many open files. btw http://lineage2.com/kamael_preview/