Uwagi dot. nowego silnika forum
- kossa
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Odp: Uwagi dot. nowego silnika forum
Ja mam pytanie co do hintów wyskakujących nad tematam, jak sie najedzie myszką. Czy jest to możliwe do włączenia lub zrobienia. Jak dla mnie to fajna rzecz była.
- Sir_Yaro
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: moje trzy grosze
zrobionecajmer pisze:Z tego, co zauważyłem to w dziale 'Rozdajemu Ubuntu' na forum phpBB posty ułożone były alfabetycznie, co znacznie przyspieszyło odnalezienie swojej miejscowości. Dałoby radę to przywrócić?
u mnie to dzialakossa pisze:Ja mam pytanie co do hintów wyskakujących nad tematam, jak sie najedzie myszką. Czy jest to możliwe do włączenia lub zrobienia. Jak dla mnie to fajna rzecz była.
szybkie menu / oznacz fora jako przeczytanehsurim pisze:Brawo ... super działa i wygląd także OK.
Mam pytanko: gdzie kliknąć, aby zaznaczyć posty jako przeczytane ?
Pozdrawiam.
nie ma (przynajmniej na razie) takiej mozliwosciDuncan Idaho pisze:A czy jest możliwość ignorowania działów i tematów?
Nie interesują mnie tematy z kosza lub te testowe albo o grach. Chciałbym tak jak na poprzednim silniku wyłączyć je z wyników wyszukiwania oraz nowych postów.
ale mozliwe ze zaraz bedzie mozliwosc ignorowania poszczegolnych tematow
zdaje sie ze sa akceptowane tylko jpgkszychu pisze:Jest problem z dodawaniem avatarów wyświetlanych z własnego urla. Próbuję dodać http://kszychu.dnsalias.com/avatar/kszychu.png i dostaję komunikat "invalid url".
sprobuje to dodacsajan pisze:A ja powiem że bardzo podoba mi się zmiana z phpbb na vbulletin, a także postęp prac nad tym aby to wszystko jakoś sensownie działało i wyglądało. Fajny jest też stopień personalizacji forum.
Ale gdyby narzekać to powiem że brakuje mi widocznych na wierzchu informacji o użytkowniku(środowisko, wersja systemu), wcześniej wymienionych punktów 'pomógł'
odpowiedz na to pytanie juz padlaelkanguro pisze:A da się tak zrobi, aby po wejściu w temat ustawiał Cie automatycznie na pierwszym nie przeczytanym do tej pory poście?
- barja
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
A ja mam kłopoty: loguję się na stronie głównej, przechodzę do np. "Przedszkola" i jestem już "gość", chcę napisać odpowiedź, więc znów dostaję ekran logowania, i tak w kółko...

Ubuntu 16.04 64 Gnome,
Acer Aspire ES15, 4 GB RAM, Intel HD Cherryview
Acer Aspire ES15, 4 GB RAM, Intel HD Cherryview
-
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Właśnie spotkało mnie to samo...Ale wydaje mi się że jeszcze wczoraj to nie występowało.A ja mam kłopoty: loguję się na stronie głównej, przechodzę do np. "Przedszkola" i jestem już "gość", chcę napisać odpowiedź, więc znów dostaję ekran logowania, i tak w kółko...
- spacemaker
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Przede wszystkim widzę że administratorzy pracują
. Już pisałem raz o czcionkach, w temacie "wygląd nowego forum", w dziale Offtopic. I jeszcze raz zgłaszam obiekcję: na Ubuntu czy Windowsie jest wszystko OK, ale na Zenwalku na laptopie, gdzie zainstalowałem wszystkie paczki z "fonts" w nazwie lub opisie, wyświetla się tak jak na screenie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5e ... 2d619.html

- Sir_Yaro
- Przyjaciel
- Kontakt:
SOA#1barja pisze:A ja mam kłopoty: loguję się na stronie głównej, przechodzę do np. "Przedszkola" i jestem już "gość", chcę napisać odpowiedź, więc znów dostaję ekran logowania, i tak w kółko...
Edit:
-------
ten pasek jest przygotowany aby dodawac nowe pozycje. Na razie wyglada dziwnie ale pozniej bedzie lepiej

-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Jeszcze taka mała uwaga nt. logowania. Wydaje mi się że zbyt krótki jest czas bezczynności po którym następuje wylogowanie.
- Lamilami
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
A tak a propos skórki to na jaką będzie zmieniona?
Co myśłicie o tym żeby dac sondę jaki kolor by się podobał użytkownikom?
Co myśłicie o tym żeby dac sondę jaki kolor by się podobał użytkownikom?
Good friend of Botticelli, Wittgenstein and Ayn Rand.
Ubuntu user #9775
Ubuntu user #9775
- Ruri
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
zdradzę wam: na RóżowąLamilami pisze:A tak a propos skórki to na jaką będzie zmieniona?

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Kontakt:
Mi wygląd forum sie podoba (lubię niebieski
)
Do obsługi można się przyzwyczaić i nauczyć, nic skomplikowanego.
Denerwuje mnie tylko napis na górze że dawno nic nie pisałem
nie piszę bo za mało wiem żeby pomagać a jak czegoś nie wiem to szukam i znajduję, więc nie musze pisac nowych tematów
Może teraz zniknie

Do obsługi można się przyzwyczaić i nauczyć, nic skomplikowanego.
Denerwuje mnie tylko napis na górze że dawno nic nie pisałem

Może teraz zniknie

- Sir_Yaro
- Przyjaciel
- Kontakt:
zmienione na 9.000 sekundszopen pisze:Jeszcze taka mała uwaga nt. logowania. Wydaje mi się że zbyt krótki jest czas bezczynności po którym następuje wylogowanie.
Wszystko fajnie,ale jakos niebiesko czyli windowsowato
.Gdzie sie podziało tyle fajnych postów???Repozytoria,klucze publiczne,oczyszczanie Ubuntu i wiele innych...

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
oo widzę, że administracja nie próżnuję już układ poprawiony
forum znów zaczyna rumieńców nabierać. Oby tak dalej :]

-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Kontakt:
jaroslawb1, wszystkie posty są na miejscu. Zmień w swoich Ustawieniach "Maksymalny Wiek Wyświetlanych Wątków" na np. "Domyślny na forum"
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Jak dla mnie zauważalna poprawa działania, przy czym połowa tego byłaby wystarczająca bo wcześniej miałem wrażenie że było ok. 600 - 1000 sekund. Dzięki za szybką reakcję.Sir_Yaro pisze:zmienione na 9.000 sekund
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Kontakt:
mystic, teraz ta wiadomość będzie się pojawiała po każdym logowaniu, ale tylko raz.
- figa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
No widać zmiany na forum.
Moje 3 grosze do kolorów. Może dać do wyboru taki jak jest - odcienie niebieskiego - i dodać w odcieniach z poprzedniego forum.
Jedni i drudzy byliby zadowoleni.
Jakby to nie było zbyt pracochłonne to możnaby jeszcze dołożyć jeszcze jeden jakiś kolor ale nie mam pomysłu jaki byłby najlepszy.
Moje 3 grosze do kolorów. Może dać do wyboru taki jak jest - odcienie niebieskiego - i dodać w odcieniach z poprzedniego forum.
Jedni i drudzy byliby zadowoleni.
Jakby to nie było zbyt pracochłonne to możnaby jeszcze dołożyć jeszcze jeden jakiś kolor ale nie mam pomysłu jaki byłby najlepszy.
Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.
kiedyś tam gdy znajdziecie wolną chwilkę, moglibyście dodać coś takiego jak płeć użytkownika.
- figa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
tak patrzę na tą szybka odpowiedź i marzyłoby mi sie żeby choć buźki tu byłu od razu do wyboru a nie dopioero pod opcjami zaawansowanymi
Po bokach jest miejsce - może tam by sie dało je wcisnąć
Po bokach jest miejsce - może tam by sie dało je wcisnąć

Temat rozwiązany - dodaj do tematu [solved] za pomocą zaawansowanej edycji pierwszego wpisu wątku.