Pidgin nie idzie dodawać kontaktów
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Pidgin nie idzie dodawać kontaktów
Witam, wczoraj na moim kompie po raz pierwszy pojawił się Ubuntu w wersji 7.10 i mam już pewien problem. Otóż nie mogę dodać żadnego kontaktu z gg w Pidginie, zarówno jak chce zaimportować kontakty z pliku jak i gdy znajdę jakąś osobę. Jeśli chodzi o szukanie to gdy wpiszę przykładowo nazwisko danej osoby to mi ją znajdzie ale jeśli wpisze jej numer gg to już nic się nie wyszuka. Poradźcie co zrobić.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: Openbox
Odp: Pidgin nie idzie dodawać kontaktów
Czesc.
Nie wiem gdzie wpisujesz numer GG osoby podczas jej poszukiwania, ale nie ma pola na numer.
Jesli chodzi o import kontaktow, w wersjach < 2.2.2 Pidgin nie potrafi zaimportowac kontaktow jesli zwieraja polskie znaki. Usun recznie polskie znaki lub zainstaluj nowsza wersje.
Nie wiem gdzie wpisujesz numer GG osoby podczas jej poszukiwania, ale nie ma pola na numer.
Jesli chodzi o import kontaktow, w wersjach < 2.2.2 Pidgin nie potrafi zaimportowac kontaktow jesli zwieraja polskie znaki. Usun recznie polskie znaki lub zainstaluj nowsza wersje.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Ja mam wersję 2.2.1. i w kontaktach pełno polskich znaków a bez problemu zaimportował je z serwera Gadu Gadubrtsz pisze:(...)w wersjach < 2.2.2 Pidgin nie potrafi zaimportowac kontaktow jesli zwieraja polskie znaki. Usun recznie polskie znaki lub zainstaluj nowsza wersje.

-
- Piegowaty Guziec
Ale pewnie nie w nazwach grup?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
brtsz pisze:Ale pewnie nie w nazwach grup?
No akurat nie w nazwach grup. Jedynie w nazwach kontaktów.
-
- Piegowaty Guziec
Witam!
U mnie też powstał ten sam problem po aktualizacji do 7.10. Brak listy kontaktów, brak możliwości dodawania kontaktów i nie widzę opcji szukania kontaktów.
Próbowałem dodać kontakt przez wpisanie numeru GG, ale żadnej reakcji ze strony programu.
U mnie też powstał ten sam problem po aktualizacji do 7.10. Brak listy kontaktów, brak możliwości dodawania kontaktów i nie widzę opcji szukania kontaktów.
Próbowałem dodać kontakt przez wpisanie numeru GG, ale żadnej reakcji ze strony programu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Niestety mam podobny problem:/ Wprawdzie PidGin importuje bezproblemu liste z serwera ale po restercie programu wyskakuje blad, ze nie mozna bylo odczytac listy z pliku (sciezka dostepu /home/nazwa_uzytkownika/.purple/blist.xml). Jestem swiezym uzytkownikiem linuxa. Mam wersje 7.10 a pidgin wersja 2.2.1 .
-
- Piegowaty Guziec
Przepisz dokladny komunikat bledu.
-
- Piegowaty Guziec
Widzę, że Pidgin już działa poprawnie. Najwyraźniej aktualizacje naprawiły problem.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Witam ! Oto screen z moim problemem -> http://img78.imageshack.us/my.php?image ... nu2it3.png jak widać nie ma u mnie górnego menu do wyszukiwania kontaktów, mógłby mi ktoś poradzić ?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Kontakty Gadu-Gadu (gg) Pidgin.
Kontakty sieci Gadu-Gadu w Pidginie dodajemy poprzez menu Znajomi>Dodaj znajomgo i wpisanie numeru w pole "Nazwa użytkownika" i kliknięcie "Dodaj".
Można wyszukać kontakt po numerze poprzez Konta>Gadu-Gadu i wpisanie numeru w pole "Pseudonim".
Mam nadzieję, że się to komuś przyda.
Pozdrawiam
Można wyszukać kontakt po numerze poprzez Konta>Gadu-Gadu i wpisanie numeru w pole "Pseudonim".
Mam nadzieję, że się to komuś przyda.
Pozdrawiam

Debian GNU/Linux
Cisco CCNA Certified
Cisco CCNA Certified