iTunes
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
iTunes
Jestem nowy, wiec nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce na takie pytanie, ale postanowilem sprobowac.
Zastanawiam sie jaki jest najskuteczniejszy sposob przeniesienia iTunes na Ubuntu? Dopiero zaczynam doswiadczenie z linuxem wiec wiele prosze wybaczyc mi braki w wiedzy.
Poczytalem troche o tym ze mozna to zrobic za pomoca CrossOver Office albo Wine. Caly sek w tym ze wszystko na co sie natknalem ma przynajmniej dwa lata i zastanawialem sie czy moze sa jakies nowsze/lepsze rozwiazania?
Zastanawiam sie jaki jest najskuteczniejszy sposob przeniesienia iTunes na Ubuntu? Dopiero zaczynam doswiadczenie z linuxem wiec wiele prosze wybaczyc mi braki w wiedzy.
Poczytalem troche o tym ze mozna to zrobic za pomoca CrossOver Office albo Wine. Caly sek w tym ze wszystko na co sie natknalem ma przynajmniej dwa lata i zastanawialem sie czy moze sa jakies nowsze/lepsze rozwiazania?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
michal4k, nie. Próbuj przez wine (crossOver jest płatny). Sam zaraz spróbuje, było by fajnie jakby zadziałało (;
Edit: no, u mnie instalacja nie poszła nawet q; Kombinuj (;
Edit: no, u mnie instalacja nie poszła nawet q; Kombinuj (;
Pozdrawiam, Piotr Kowalczyk, support for phpBB-podobnych.
[img]http://sysinfo-project.pl/signature449.jpg[/img]
[img]http://sysinfo-project.pl/signature449.jpg[/img]
- Hadret
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Mam iPoda i nigdy nie używałem iTunes 
Tyle, że ja mam szufelkę i ta strona załatwiła u mnie sprawę obsługi: http://shuffle-db.sourceforge.net/ (:

Tyle, że ja mam szufelkę i ta strona załatwiła u mnie sprawę obsługi: http://shuffle-db.sourceforge.net/ (:
istnieją, Amarokmichal4k pisze:No panowie, jakos nie wierze ze nikt z was nie ma iPoda a co za tym nie uzywa przynajmniej od czasu do czasu iTunes. Tak wiec jakies rozwiazania musza istniec.
Wrzucisz amarokiem muze na ipoda.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Odp: iTunes
Ja wrzucilem kilka utworow Rhythmbox`em i teraz ipod pokazuje ze nie ma piosenek (mimo ze wczesniej mialem kilka gb juz wgrane), a fizycznie sa tam zapisane, bo po podlaczeniu do kompa moge je odtwarzac i widze ze jest zajete miejsce na ipodzie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Witam,
Posiadam Ipod nano i po zainstalowaniu bodajże libipod mogę go synchronizować po przez banshee (które bardzo lubię) i rythmboxa być może działa to również w innych programach - nie próbowałem. Czy komuś z was udało się stworzyć playliste w ipod niestety w ,żadnym z powyższych programów nie widzę takiej funkcji
.
Posiadam Ipod nano i po zainstalowaniu bodajże libipod mogę go synchronizować po przez banshee (które bardzo lubię) i rythmboxa być może działa to również w innych programach - nie próbowałem. Czy komuś z was udało się stworzyć playliste w ipod niestety w ,żadnym z powyższych programów nie widzę takiej funkcji

- Adlatus
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 18.04
gtkpod jest w repozytoriach i tworzy playlisty,baran3k pisze:Czy komuś z was udało się stworzyć playliste w ipod niestety w ,żadnym z powyższych programów nie widzę takiej funkcji.
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install gtkpod
przed odłączeniem kabelka zawsze używać funkcji 'Odmontuj' lub 'Wysuń' albo w programie do obsługi iPoda albo w Nautilusie
nie występuje wtedy problem z brakiem dodanych utworów, playlist lub inne cuda
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
No właśnie....mnie przed całkowitym porzuceniem windowsa na razie trzyma Itunes... Mam Ipoda 80GB, zajęte już na nim 20 GB (trochę muzyki ale większośc do podcasty i słuchowiska) i Itunes ładnie tym zarządza... Nie chciałbym wgrywać tego od nowa tylko jakoś zaimportować playlisty z Itunes..pozmieniać ścieżki dostępu......
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Jak nie zaznaczysz w banshee lub innym programie ,żeby porawił ci baze danych w ipod to nie będziesz miał śmietnika. Z doświadczenie wiem ,że również nie warto mieć najnowszego firmware w ipodzie.
. A tak przy okazji czy pod linux jakoś da się wgrywać nowy soft do ipoda?
Adlatus Dzięki za odpowiedź - właśnie testuje gtkpod
Szkoda tylko ,że to nie jest kompleksowy odtwarzacz tylko takie pośrednie rozwiązanie ale cóż nareszcie mam playlisty. 

Adlatus Dzięki za odpowiedź - właśnie testuje gtkpod

-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Zawsze tak robilem. Pomimo to i tak nie dziala.Adlatus pisze:gtkpod jest w repozytoriach i tworzy playlisty,
Uwaga dla wszystkich używających iPoda:Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install gtkpod
przed odłączeniem kabelka zawsze używać funkcji 'Odmontuj' lub 'Wysuń' albo w programie do obsługi iPoda albo w Nautilusie
nie występuje wtedy problem z brakiem dodanych utworów, playlist lub inne cuda
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Inne
Ja mam iPoda nano 3 generacji i niestety mogę wrzucać muzę tylko przez iTunes (po kilku próbach z innym softem, który nie chciał działać, odechciało mi się z tym siłować).
Widziałem petycję o iTunes pod Ubuntu. Troszkę przestarzała, ale może ktoś się dopisze http://www.petitiononline.com/eb221998/petition.html
Widziałem petycję o iTunes pod Ubuntu. Troszkę przestarzała, ale może ktoś się dopisze http://www.petitiononline.com/eb221998/petition.html
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86
Wątek umarł? Co z iTunes? Wykorzystuję iTunes także do kupowania muzyki. Czy ktokolwiek potrafi wskazać rozwiązanie pod linuksa?
- PTB
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.10
ja mam iPhona i też potrzebny mi jest iTunes chociażby do aktualizacji oprogramowania, kupowania i wgrywania muzyki itp. dziwne, że jeszcze nikt się z tym nie uporał, próbowałem nawet poprzez crossovwera, który ma niby wsparcie dla iT ale niestety nic nie poszło:(
ciekawe kiedy w końcu będzie iT na Ubuntu bo to po prostu dziwne jest, że z bardziej skomplikowanymi rzeczami można sobie poradzić a z takim "programikiem" niezbyt:(
ciekawe kiedy w końcu będzie iT na Ubuntu bo to po prostu dziwne jest, że z bardziej skomplikowanymi rzeczami można sobie poradzić a z takim "programikiem" niezbyt:(
- Jarni
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Inne
- Kontakt:
zapewne wtedy gdy Apple łaskawie udostępni kody źródłowe (czytaj: Nigdy).PTB pisze:ciekawe kiedy w końcu będzie iT na Ubuntu bo to po prostu dziwne jest, że z bardziej skomplikowanymi rzeczami można sobie poradzić a z takim "programikiem" niezbyt:(
- Adrian4
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Ja również używam... używałem iTunesa do wszystich multimedialnych spraw. Myślę, że petycja do dobra rzecz, ale potrzebujemy troszkę więcej wpisów.
Powiedzmy, że abstrahując - Rhythmbox nie wykrywa mi iPoda.
Kod: Zaznacz cały
I have a iPod Touch 1G and I need iTunes to Ubuntu 8.10. I buy music on the iTunes Store, and a lot of applications in App Store. I must use a computer my brother... Ever used iTunes to listen music or watching podcasts and manage to my music and iPod. I have not anything now. Please interest in this matter.
- PTB
- Sędziwy Jeż
mnie nic dosłownie nie wykrywa iPhona i też nie wiem jak z tym mogę walczyć bo muszę specjalnie chodzić do kumpla, żeby coś na iP wgrać bo pod Linuxem nie idzie:(
- Adrian4
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Jest jakiś postęp w sprawie iTunes na Ubuntu? Alternatywne programy nadal nie obsługują iPoda Touch?