emotikony do kadu takie jak w gg
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
emotikony do kadu takie jak w gg
co moge zobic zeby w kadu miec takie same emptikony jak w zwyklym gg??
Odp: emptikony do kadu takie jak w gg
skopiowac katalog emotikon gg7 do /usr/share/kadu/themes/emoticons , a pozniej wybrac w konfiguracji Kadu te emotikony 
(np. w konsoli: "sudo cp -r emotyGG7 /usr/share/kadu/themes/emoticons) <- sprawdz czy poprawna sciazka bo pisze z pamieci

(np. w konsoli: "sudo cp -r emotyGG7 /usr/share/kadu/themes/emoticons) <- sprawdz czy poprawna sciazka bo pisze z pamieci
- hsurim
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: emotikony do kadu takie jak w gg
W ustawieniach sobie zmienić na gg6_compatibile - i "po ptokach"Andros pisze:co moge zobic zeby w kadu miec takie same emptikony jak w zwyklym gg??

- karaslbn
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
w gg6_compatibile niema wszystkich emotek a jak skopiowałem folder z emotkami GG to jest do wybrania ale jak go wybiorę i zastosuj lub ok to i tak się nie ustawiają tylko przełącza na penguins ktoś wie może czemu tak się robi?
"Wiedza jest drugim słońcem dla tych którzy ją posiadają." - Heraklit z Efezu
- lupinek
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Ponieważ w Windzie masz inny znak końca linii niż w linuxie.
Trzeba użyć programu, który skonwertuje plik *.txt w folderze z emotkami (themes.txt czy coś).
Użyj konsolowego programu recode.
Trzeba użyć programu, który skonwertuje plik *.txt w folderze z emotkami (themes.txt czy coś).
Użyj konsolowego programu recode.
Wy niedługo to swoje dzieci przed chrztem będziecie nazywać "Beta"!
- karaslbn
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
tylko nie wiem jak to zrobić
zainstalowałem recode ale co dalej?

"Wiedza jest drugim słońcem dla tych którzy ją posiadają." - Heraklit z Efezu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Właśnie, co dalej?
Bo zwasze możnaby ręcznie to przerobić, ale wtedy pojawia się problem z "(". Zamiast lewego nawiasu wstawia mi kilka spacji (ranodomowo). A jak spróbuję zrobić emoticons.txt by pokazywało "(" to nie działają żadne emoty które w emoticons.txt są zapisane w cudzysłowie. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
Bo zwasze możnaby ręcznie to przerobić, ale wtedy pojawia się problem z "(". Zamiast lewego nawiasu wstawia mi kilka spacji (ranodomowo). A jak spróbuję zrobić emoticons.txt by pokazywało "(" to nie działają żadne emoty które w emoticons.txt są zapisane w cudzysłowie. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
- daris
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 15.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Ja nigdy nie miałem żadnych problemów ze znakami końca linii itp. Jedyne co zrobiłem to:
Menu -> Konfiguracja -> Wygląd -> Okno rozmowy -> Ścieżki do zestawów ikon [Wybierz] i dodałem
Menu -> Konfiguracja -> Wygląd -> Okno rozmowy -> Ścieżki do zestawów ikon [Wybierz] i dodałem
, później na liście zestawów emotek wystarczy wybrać emots/media/sda1/Program Files/Gadu-Gadu/emots/

-
- Piegowaty Guziec
Wszystko działa. Emoty, nawiasy, znaki końca linii... Dzięki! 
p.s. byłem blisko rozwiązania, bo już wcześniej podałem ścieżkę, ale jeszcze z katalogiem 3. bez niego 3ba było xD

p.s. byłem blisko rozwiązania, bo już wcześniej podałem ścieżkę, ale jeszcze z katalogiem 3. bez niego 3ba było xD
U mnie nic nie działa.
Próbowałem siostrze to zainstalować i nic. Sprawę utrudnia fakt, że sam z GG nie korzystam i nie wiem jak to powinno wyglądać.

Skąd skopiować ten katalog i gdzie? Po wpisaniu sudo cp -r emotyGG7 /usr/share/kadu/themes/emoticons nie znajduje pliku.skopiowac katalog emotikon gg7 do /usr/share/kadu/themes/emoticons , a pozniej wybrac w konfiguracji Kadu te emotikony
zdobądź katalog z emotami GG7 z windowsa. Uruchom Kadu, Konfiguracja>>Wyglad >> Okno rozmowy >> emotikony i znajdz ten katalog oraz go ustaw jako nowy zestaw. Proste, konsola jest zbędna.
Zdobyłem zestaw emotikonów do GG o nazwie ShoutBoxowe_emotikony, ale przy próbie dołączenia pojawia się komunikat że nie zawiera pliku konfiguracyjnego do zestawu. Da się to jakoś obejść?
-
- Piegowaty Guziec
Stworzyc samemu plik emots.txt jaki normalnie znajduje się w katalogu z emotami penquins. Ale najpierw sprawdź czy źle nie podajesz ścieżki.
NIE podawaj ścieżki w:
Konfiguracja (F2) -> OGÓLNE -> ścieżki do zestawów -> (ścieżka do katalogu)
tylko w:
Konfiguracja (F2) -> OKNO ROZMOWY -> ścieżki do zestawów (ścieżka do katalogu)
NIE podawaj ścieżki w:
Konfiguracja (F2) -> OGÓLNE -> ścieżki do zestawów -> (ścieżka do katalogu)
tylko w:
Konfiguracja (F2) -> OKNO ROZMOWY -> ścieżki do zestawów (ścieżka do katalogu)
artur404, używasz starej wersji Kadu. Nie ostatniej 0.6.0
-
- Piegowaty Guziec
Menu -> o programie -> lista zmian -> +++ wersja 0.6.0patpi pisze:artur404, używasz starej wersji Kadu. Nie ostatniej 0.6.0
to jaka jest jeszcze nowsza?? kiedyś miałem komunikat że nie używam najnowszej wersji, ale po uaktualnieniu już zniknął, więc nie wiem co teraz masz na myśli?

hmm, opis menu konfiguracji mi nie pasowal do 0.6 :> drobnostka
-
- Piegowaty Guziec
to Ty masz 6.0 i inną konfigurację? 

Jak przerobić tym programem recode ten plik konfiguracyjny do emotek? Skopiowałem ten folder emots z gadu gadu 7.7 no ale pisze że nie ma pliku konfiguracyjnego. Jak go zrobić, ktok po kroku? Bo nie wiem. A wogóle to ten folder emots z GG to ma w środku podfoldery 1, 2 i 3 i tam żadnego pliku konfiguracyjnego nie ma 
EDIT:
Nie ma nikt pomysłu jak przerobić te emoty z gg7.7 żeby wszystkie pasowały do kadu?

EDIT:
Nie ma nikt pomysłu jak przerobić te emoty z gg7.7 żeby wszystkie pasowały do kadu?
1. Zrobic kopie oryginalnego defaultowego pliku emot Kadu 0.6.0, zapisac go pod nazwa "gg7"
2. Podmienic ikonki z Kadu na te z GG7 przez kopiuj i zamien myszką.
3. umiescic je na kdelook.org, wspominajac ze na nie-wolnej licencji sa "proprietary" by inni tez mogli to sobie latwo zgrac.
4. Ustawic w KAdu klikalnie
(ew. sprawdzic czy te nie dzialaja czasem od razu takze z Kadu , http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=55992 )
2. Podmienic ikonki z Kadu na te z GG7 przez kopiuj i zamien myszką.
3. umiescic je na kdelook.org, wspominajac ze na nie-wolnej licencji sa "proprietary" by inni tez mogli to sobie latwo zgrac.
4. Ustawic w KAdu klikalnie
(ew. sprawdzic czy te nie dzialaja czasem od razu takze z Kadu , http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=55992 )
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Witam
ja emotki z gg7 dla kadu zrobiłem tak:
(pewnie chodzi o dokładnie to samo co napisał patpi, ale może ja bardziej łopatologicznie to opiszę, pewnie też można inaczej/lepiej ale tak jest najszybciej)
mając uprawnienia roota skopiowałem istniejący
/usr/share/kadu/themes/emoticons/penguins
do
/usr/share/kadu/themes/emoticons/gg7
następnie pobrałem:
http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=55992
i przekopiowałem z tego archiwum wszystkie pliki *gif i *.GIF do
nadpisując istniejące pliki
emotki działają, tylko wciąż pozostały statyczne obrazki z penguins (te co się pojawiają przy wybieraniu ręcznie emotki, ale to w niczym nie przeszkadza, a nawet czasem lepiej bo można porównać emotkę penguins z gg7)
zdecydowanie pingwiny są lepsze, ale co zrobić.... czasem lepiej widzieć to samo co współrozmówca
ja emotki z gg7 dla kadu zrobiłem tak:
(pewnie chodzi o dokładnie to samo co napisał patpi, ale może ja bardziej łopatologicznie to opiszę, pewnie też można inaczej/lepiej ale tak jest najszybciej)
mając uprawnienia roota skopiowałem istniejący
/usr/share/kadu/themes/emoticons/penguins
do
następnie pobrałem:
http://www.kde-look.org/content/show.ph ... tent=55992
i przekopiowałem z tego archiwum wszystkie pliki *gif i *.GIF do
nadpisując istniejące pliki
emotki działają, tylko wciąż pozostały statyczne obrazki z penguins (te co się pojawiają przy wybieraniu ręcznie emotki, ale to w niczym nie przeszkadza, a nawet czasem lepiej bo można porównać emotkę penguins z gg7)

zdecydowanie pingwiny są lepsze, ale co zrobić.... czasem lepiej widzieć to samo co współrozmówca