Wytam
Sam system Reputacji na zagramanicznych forach sprawdza sie znakomiecie.
Ludzie nawet za głupoty nie sa piętnowani zazwyczaj z jednego powodu - na forach mimo wszystko Trolli się nie spotyka. Jeśli, to bardzo rzadko.
Wiec samowolki co do glupawego komentowania postow nie spotykam.
Co do pochwał.
Zauważam dziwną tendencję do rozdawania przez świeżaków reputacji za nic - licnzik takiego jest na zero - zaś okazuje się, iż "he is on a disting.....". Co oznacza, że jego reputacja wzrosła. Jakaś rozpusta sie szerzy.
System kwadracikowej choinki sprawdza sie na prawie każdym forum na vBuletin.
I ja jestem za tą opcją.
A co do pomógł - właśnie mi się to nie podobało. Pochwalić mogę, ale zje#### to już nie. A teraz "Mazetof" ! Da się.
Uwaga nie co o "kompatybilności".
Opera dziwnie "nie chwyta" znaków polskich.
Przeglądarki, czy może mojej zmaltretowanej klawiatury( lubie jej dać w ryj jak się podenrwuje, klawisze fruwaja aż miło - i działa nadal !) albo i forum to wina ??.
Nie wiem dokładnie w czym leży wina - problem pojawia się w zasadzie tylko tutaj na forum.
O so chosi ?
Ano przy wpisywaniu polskich znaków odpalane są skróty klawiszowe w Operze, ktore maja nieco inną postać. Przy "ł" czli "alt+l" odpalany jest "ctrl+alt+l". Dzieje się tak nie za każdym razem(jakby ktos koscia rzucal i sprawdzal czy mi popsuch humor) i tylko na tym forum(inne na vBuletin działają poprawnie jak zauwazam) - pomysł o świrującej klawiaturze raczej więc odpada.
Problemu bardziej upatruje w javie badz AJAX( ktory chyba tu wystepuje).
Co wiecej pole w ktorym wstukuje wiadomosc ma tendencje do "zawiechy". Czasem musze odczekac by zobaczyc czy napewno wpisalem te zdanie.
Zarowno opoznienia jak i "skroty klaw" sa niesamowicie frustrujace - szczegolnie te ostatnie, gdy zaczyna mi ladowac ostatnio otwarte strony badz inne zakladki.
Problem wystepuje w Operze pod XP jak i pod Ubuntu.
Kolizja wiec pewnie lezy na drodze przegladarka forum - tylko kto tu bardziej wini?
Pozdrawiam
h!v
ps. Jeszcze wszsytkim sie bedzie podobac reputacja

.
ps2. Chyba przestane uzywac polfonotow w offtop i Hyde Park.
ps3. Opcja szybkiej edycji jest przecudowna :].