Kupiłem nowe urządzenie wielofunkcyjne HP DeskJet F2180 All in One zainstalowałem je typowo tj. w system drukarki jako HP DeskJet F300 bo takie znalazłem i nie mam problemu z drukarką bo jakoś działa, ale skanera system nie widzi próbowałem pod dostępnym programem nie działa.
Może pomożecie nie wiem co z tym fantem zrobić.
urządzenia wilofunkcyjne hp
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: urządzenia wilofunkcyjne hp
Jeśli masz Ubuntu w wersji 5.10 - tak, jak podajesz w profilu, to musisz znaleźć i zainstalować nowsze sterowniki HP.
Jeśli jednak masz nowsze Ubuntu (w 7.10 na pewno) na liście drukarek jest pozycja HP DeskJet F2100 - z tym sterownikiem spróbuj.
Jeśli jednak masz nowsze Ubuntu (w 7.10 na pewno) na liście drukarek jest pozycja HP DeskJet F2100 - z tym sterownikiem spróbuj.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
Hmmm kupiłem HP 4280 instalacja na windzie zajęła 40 min:) a ile razy kliknąłem kontynuuj jak błędy wyskakiwały. Mówię, na linuxie graniczyć będzie z cudem instalacja. Włączyłem go podłączyłem drukarkę i po 5 sekundach wszystko zaczęło działać, skaner drukarka i karty pamięci, hmm czasem nie rozumiem microsoftu.
KillBill
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
Ja miałem tak samo. Urządzenie wielofunkcyjne HP 1510 . W windows instalacja 30 minut
. No i jakies bledy podczas instalacji. Najlepsze, ze jak przywracam skopiowana wczesniej partycje z xp , to musze instalować na nowo drukarke która jest zainstalowana na tej kopiowanej partycji.
Ubuntu 7.10 .... włączam drukarke . Wchodzę do edytora tekstu ...... klikam drukuj i. ..... drukuje , skanuje
... i to jest to KROPKA. 

Ubuntu 7.10 .... włączam drukarke . Wchodzę do edytora tekstu ...... klikam drukuj i. ..... drukuje , skanuje

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Błędy i przedłużony czas instalacji tych urządzeń są spowodowane zazwyczaj zbyt długim i/lub marnej jakości kablem USB.r22 pisze:Ja miałem tak samo. Urządzenie wielofunkcyjne HP 1510 . W windows instalacja 30 minut. No i jakies bledy podczas instalacji. Najlepsze, ze jak przywracam skopiowana wczesniej partycje z xp , to musze instalować na nowo drukarke która jest zainstalowana na tej kopiowanej partycji.
Ubuntu 7.10 .... włączam drukarke . Wchodzę do edytora tekstu ...... klikam drukuj i. ..... drukuje , skanuje... i to jest to KROPKA.