mam ubuntu studio 7.04 i internet chello z karta podlaczana do USB - netgear WPN111.
na ubuntuforums.org znalazłem know-how dotyczacy tej karty ale caly czas cos jest nie tak.
tutaj odnosnik do tematu, o ktorym wspomnialem. juz wyjasniam co sie u mnie dzieje.
kiedy robie krok po kroku to, co zostalo tam napisane to przy punkcie czwartym dostaje nastepujace info
nie przejalem sie tym zbytnio i reszte krokow robilem wg planu. po kroku piątym lampka w karcie zaczela pulsowac, co juz mnie troche ucieszylo. po wykonaniu wszystkich krokow wszedlem w ustawienia sieci. zaznaczylem wireless i pojawilo mi sie okno, w ktorym mialem liste z dsotepnymi polaczeniami wi-fi. bylo tam moje upc (pokazane, ze signal ok. 45%; byla tam nawet neostrada sasiadakamil@ubuntu:~$ sudo ndiswrapper load_fw_ar5523 /etc/ndiswrapper/netwpn111/ar5523.bin
install/manage Windows drivers for ndiswrapper
usage: ndiswrapper OPTION
-i inffile install driver described by 'inffile'
-a devid driver use installed 'driver' for 'devid'
-r driver remove 'driver'
-l list installed drivers
-m write configuration for modprobe
-ma write module alias configuration for all devices
-mi write module install configuration for all devices
-v report version information
where 'devid' is either PCIID or USBID of the form XXXX:XXXX,
as reported by 'lspci -n' or 'lsusb' for the card
kamil@ubuntu:~$

wpisalem haslo wep, ustawilem automatyczne pobieranie adresu ip przez dhcp i niestety nadal internet mi nie dziala.
czy macie pomysl na to, co powinienem zrobic. w czym jest przyczyna? czy w tym nieszczesnym czwartym punkcie, czy wina jest gdzies w ustawieniach sieci. a moze gdzies w ustawieniach karty? nie mam pojecia, z gory dzieki za pomoc.