Enemy Territory
- pendejo
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Enemy Territory
dzięki pomogło.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
mam pewien problem a mianowicie:::
nysiara@Braciki:~$ sh et-linux-2.55.x86.run
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Enemy Territory 2.55...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
It is recommended to install as the super user
Please enter the root password or hit enter to continue as is
Hasło:
su: Nieudana autoryzacja
Wybacz.
This installation doesn't support glibc-2.0 on Linux / unknown
(tried to run setup)
See http://zerowing.idsoftware.com/linux/ for troubleshooting
The setup program seems to have failed on unknown/glibc-2.0
Po wejściu na tą stronkę znajduję coś takiego:::::
Setup and execution on 64 bits CPUs
If you are running a x86_64 Linux distribution with support for 32 bits x86 binaries, then the regular Quake III Arena binaries should work (your mileage may vary).
It's likely that the installer scripts will get confused though, and will refuse to install giving you an error: "This installation doesn't support glibc-2.1 on Linux / unknown". If you run the installer through the emulated 32 bits environement it should work: $ linux32 sh quake3... Or you can extract the game files manually by passing --keep on the command line when running the setup script. Once the files are unpacked, you will need to copy them manually to /usr/local/games. You probably want to have a working installation to refer to while doing this. This also applies to RTCW and ET
Robię jak tam pisze z tą instalacją ale dalej nic..... nie umiem rozpakowywac czy cos tam i CHCE ŻEBY nie instalowało mi gry jako sudo bo potem mnie wywala z gry bo nie am dostepu do jakichś plików....
PROSZĘ O POMOC!!!
nysiara@Braciki:~$ sh et-linux-2.55.x86.run
Uncompressing Enemy Territory 2.55...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
It is recommended to install as the super user
Please enter the root password or hit enter to continue as is
Hasło:
su: Nieudana autoryzacja
Wybacz.
This installation doesn't support glibc-2.0 on Linux / unknown
(tried to run setup)
The setup program seems to have failed on unknown/glibc-2.0
Po wejściu na tą stronkę znajduję coś takiego:::::
Setup and execution on 64 bits CPUs
If you are running a x86_64 Linux distribution with support for 32 bits x86 binaries, then the regular Quake III Arena binaries should work (your mileage may vary).
It's likely that the installer scripts will get confused though, and will refuse to install giving you an error: "This installation doesn't support glibc-2.1 on Linux / unknown". If you run the installer through the emulated 32 bits environement it should work: $ linux32 sh quake3... Or you can extract the game files manually by passing --keep on the command line when running the setup script. Once the files are unpacked, you will need to copy them manually to /usr/local/games. You probably want to have a working installation to refer to while doing this. This also applies to RTCW and ET
Robię jak tam pisze z tą instalacją ale dalej nic..... nie umiem rozpakowywac czy cos tam i CHCE ŻEBY nie instalowało mi gry jako sudo bo potem mnie wywala z gry bo nie am dostepu do jakichś plików....

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Przejrzałem forum, ale nikt nie miał takiego problemu z ET jak ja. Stąd pytam.
Gra uruchamia się bez problemu przez wine, sciąga się lista serwerów, łączy z wybranym serwerem, lecz gdy przychodzi do sciągania niezbędnych plików, nic się nie dzieje. Gra przełącza na następny plik, ale nie sciąga poprzedniego i tak w kółko...
Da się coś z tym zrobić?
Gra uruchamia się bez problemu przez wine, sciąga się lista serwerów, łączy z wybranym serwerem, lecz gdy przychodzi do sciągania niezbędnych plików, nic się nie dzieje. Gra przełącza na następny plik, ale nie sciąga poprzedniego i tak w kółko...
Da się coś z tym zrobić?
- pendejo
- Wytworny Kaczor
http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/20 ... y-i-linux/ ignacy.w tu masz jak zainstalować ET, nie instaluj ET z pliku exe jeśli jest wersja na linuksa
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
pendejo: troszke malo aktualny ten opis....
Bardziej aktualny jest tu http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?ti ... _Territory
a jeszcze bardziej aktualny bedzie jak tylko skoncze zaktualizowany instalator.
Bardziej aktualny jest tu http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?ti ... _Territory
a jeszcze bardziej aktualny bedzie jak tylko skoncze zaktualizowany instalator.
- pendejo
- Wytworny Kaczor
ja z niego instalowałem i działa, więc nie narzekam,a le jak będziesz miał coś lepszego to daj. Fajnie by było gdyby to był przypięty post i na każdej stronie był widoczny
- Vidkun
- Piegowaty Guziec
Jak uzyskać możliwość zapisu plików w etmain, w root? Chciałbym zapisać tam mój cfg którego używałem na Windowsie.
- Aaron
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
cfg zapisujesz w ~/.etwolf/etmain/ lub ~/.etwolf/etpro/
- Vidkun
- Piegowaty Guziec
Wiem gdzie się zapisuje cfg, ale nie mogę zapisać na dysku gdzie mam zainstalowane ET żadnych plików 

-
- Piegowaty Guziec
no dobra to moze mi ktos powie jak odpalic..
po wlaczeniu et pokazuje mi sie filmik, wywala do pulpitu w low ress niemoge ruszac myszka a w konsoli widnieje
dodam tylko ze warzone odpalilo mi sie przeszlem pierwsza misje i tez mi wywala do pulpitu w low ress
po wlaczeniu et pokazuje mi sie filmik, wywala do pulpitu w low ress niemoge ruszac myszka a w konsoli widnieje
Kod: Zaznacz cały
File r300_mem.r function r300_mem_alloc line 225
Ran out of GART memory (for 1048576)!
Please consider adjusting GRATSize oprion.
Error: Could not get dma buffer... exiting
- Aaron
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Vidkun pisze:Wiem gdzie się zapisuje cfg, ale nie mogę zapisać na dysku gdzie mam zainstalowane ET żadnych plików
sudo
O ile pamiętam ET domyślnie isntaluje się w /usr/local/games/enemy-territory, wiec żeby móc tam coś zapisać, musisz mieć prawa admina.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Blackbox
Ja mam taki problem
Nie wiem czy brakuje mi czegoś w systemie, czy ściągnąłem uszkodzony plik z grą.
root@haosen-desktop:/home/haosen# sh et-linux-2.55.x86.run
/root/.setup11795: error while loading shared libraries: libgtk-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
The setup program seems to have failed on x86/glibc-2.1
- X-DOS
- Sędziwy Jeż
- Architektura: x86
- Kontakt:
wyraźnie jest napisane czego brakuje (pliku libgtk-1.2.so.0 który jest w paczce libgtk1.2), tak więchaosen pisze:Ja mam taki problemNie wiem czy brakuje mi czegoś w systemie, czy ściągnąłem uszkodzony plik z grą.Kod: Zaznacz cały
root@haosen-desktop:/home/haosen# sh et-linux-2.55.x86.run Verifying archive integrity... All good. Uncompressing Enemy Territory 2.55........................................................................................................................................................................................................................................................................................................... /root/.setup11795: error while loading shared libraries: libgtk-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory The setup program seems to have failed on x86/glibc-2.1 See http://zerowing.idsoftware.com/linux/ for troubleshooting
sudo apt-get install libgtk1.2
network-games.eu.org - publiczne serwery gier multiplayer
-
- Piegowaty Guziec
jeśli chcecie bez żadnych przeszków potrzaskać w ET 2.55 to tylko zainstalujcie sobie linuxa w wersji 32bit.... trudno komp nie bedzie w pełni wykorzystany, ale wszystko wam pójdzie bez żadnych problemów... u mnie tak było kombinowałem, kombinowałem aż sie wkurzyłem sciągnąłem wersje 32bit i za 1 razem poszło wszystko gładko... ET rlz pozdro 4all
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: Blackbox
Znów mam problem
Gdzie się wrzuca swój config (cfg) ? w windowsie to w folder "jaymod" ale takiego nie mogę znajść.
Także cały czas mnie wywala z gry za PunkButera:
Violation game integraty #20004
Próbowałem metod opisanych na forum, ale nie działają u mnie. Mianowicie aktualizowałem Pbweb.x86 i skopiowałem go do ~/.etmain/pb i tam też go uruchomiłem i zaktualizowałem.

Także cały czas mnie wywala z gry za PunkButera:
Violation game integraty #20004
Próbowałem metod opisanych na forum, ale nie działają u mnie. Mianowicie aktualizowałem Pbweb.x86 i skopiowałem go do ~/.etmain/pb i tam też go uruchomiłem i zaktualizowałem.
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Kontakt:
haosen: ukryty folder .et w folderze domowym (wcisnij ctr+h aby pokazac ukryte pliki).
Odsyłam też do http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?ti ... _z_serwera
Odsyłam też do http://wikigames.ubuntu.pl/index.php?ti ... _z_serwera
-
- Piegowaty Guziec
haosen: wejdz w link skoruppy i powinno chulać. co do cfg to też zrób tak jak on mówi tyle, że według mnie all cfg powinny być wklejane do etmaina i podczas gry sobie ładujesz /exec XXX.cfg etc. pozdro
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
u mnie wywala coś takiego:
Czy to faktycznie nie dociągnięty plik jak było wspominane wcześniej?
aselag@aselag:~$ sh et-linux-2.60.x86.run
Verifying archive integrity...Error in MD5 checksums: 26481129217f2ea211af89e008b9f537 is different from b8b59bc515d86cc845fb52f5d2c14423
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Kontakt:
tak, źle ściągnięty plik (porównanie sum md5 nam o tym mówi)