niedziałające gg pod wine
- lukasz6547
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
niedziałające gg pod wine
Czy ma ktos gg pod wine działające, bo jak ja je zainstalowałem to było szare tło na liscie kontaktów i zeby wybrac z kim chce pisac musiałem na slepo klikac, wie ktos co powinienem zrobic??
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: niedziałające gg pod wine
lol a po co Ci w ogóle gg? 

DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Architektura: x86_64
"wie ktos co powinienem zrobic??"
Używać pidgina - masz go zainstalowanego w systemie automatycznie. Menu Aplikacje->internet
A jeżeli nie wystarcza (jeżeli gg ci odpowiadało, to pidgin tym bardziej), to poczytaj sobie o różnych komunikatorach. Na tym forum znajdziesz na pewno mnustwo tematów.
I nie instaluj kadu (bo zaraz ktoś ci tak każe), jeżeli używasz GNOME. Nie ma sensu ładować bibliotek KDE do pamięci tylko dla jednego programu.
Używać pidgina - masz go zainstalowanego w systemie automatycznie. Menu Aplikacje->internet
A jeżeli nie wystarcza (jeżeli gg ci odpowiadało, to pidgin tym bardziej), to poczytaj sobie o różnych komunikatorach. Na tym forum znajdziesz na pewno mnustwo tematów.
I nie instaluj kadu (bo zaraz ktoś ci tak każe), jeżeli używasz GNOME. Nie ma sensu ładować bibliotek KDE do pamięci tylko dla jednego programu.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Kontakt:
sudo apt-get install kadu.....
ludzie po co instalujecie linuxa i pozniej na siłę ściągacie programy z windy pod linucha... troszkę konsekwencji....... ;/
ludzie po co instalujecie linuxa i pozniej na siłę ściągacie programy z windy pod linucha... troszkę konsekwencji....... ;/
już nigdy w życiu nie będę uzywał wynalazków microsyfu.... Linux ;D
Z wirusami na Linuksie jest jak z Yeti, niby jest ale nikt nie widzial
Z wirusami na Linuksie jest jak z Yeti, niby jest ale nikt nie widzial
- rafaloo
- Wytworny Kaczor
niestety na wine nie wszystko chodzi idealnie ale gg ma swoich odpowiednikow: czytaj przedmówcy
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW. Niech inni na tym skorzystają.
Inny OS Gentoo/Debian/*BSD
Inny OS Gentoo/Debian/*BSD
- zamorek
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
dobra to ja mam pytanie, jak przekonwertować listę z nowego gg do pidgina? Albo dlaczego jak instaluję pod wine gg to mam same "jakieś ślaczki" a jak odbieram wiadomość to widze treść.
pozdro
pozdro
- Jusko
- Przebojowy Jelonek
- Kontakt:
Słyszałem, że Nowe GG listę zapisuje w pliku xml - nie mogę jednak potwierdzić prawdziwości tych informacji. Musisz się upewnić (jeśli tak jest), czy Pidgin obsługuje taką możliwość.
Co do GG pod Wine - nie wiem, czy ktoś Ci odpowie, bo nikt nie jest tu raczej programistą Wine. Mało masz jednak natywnych komunikatorów - Pidgin, Kadu, Tlen...Jak sam też wiesz, Wine nie gwarantuje, że z marszu obsłuży wszystko co jest na Windows. Mogę wtrącić coś kontrowersyjnego? Porzuć ten program dla nastolatków, jakim jest przereklamowane Gadu-Gadu.
Co do GG pod Wine - nie wiem, czy ktoś Ci odpowie, bo nikt nie jest tu raczej programistą Wine. Mało masz jednak natywnych komunikatorów - Pidgin, Kadu, Tlen...Jak sam też wiesz, Wine nie gwarantuje, że z marszu obsłuży wszystko co jest na Windows. Mogę wtrącić coś kontrowersyjnego? Porzuć ten program dla nastolatków, jakim jest przereklamowane Gadu-Gadu.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
Import/eksport listy kontaktów działa w kadu dobrze, najsampierw trzeba wyeksportować kontakty na serwer w GG, potem kadu samo się zapyta czy zaimportować kontakty z serwera
W pidginie: Konta->*Twoje konto*->Pobierz listę kontaktów z serwera .
Co do GG pod wine, to testowałem wersje od 6 do 8 i żadna nie działała poprawnie, IMO nie ma sensu się w takie rzeczy bawić, jest kadu, pidgin, kopete, które obsługują GG.

Co do GG pod wine, to testowałem wersje od 6 do 8 i żadna nie działała poprawnie, IMO nie ma sensu się w takie rzeczy bawić, jest kadu, pidgin, kopete, które obsługują GG.
-
- Piegowaty Guziec
Ten przereklamowany produkt dla nastolatków w Polsce, używa zdecydowana część polskich internautów ;/ Niestety.Jusko pisze: Mogę wtrącić coś kontrowersyjnego? Porzuć ten program dla nastolatków, jakim jest przereklamowane Gadu-Gadu.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Można korzystać z GG na serwerze. Wystarczy wejść na stronę http://web.gadu-gadu.pl wpisać numer i hasło GG i można już pisać. Warunkiem jest posiadanie zainstalowanego Adobe Flash Player lub podobnego produktu.

-
- Piegowaty Guziec
kadu i multikomunikatory kłócą się z regulaminem gg, punkt 20.
Celeron(R) Dual-Core CPU T3000 @ 1.80GHz 1795,00MHz;Intel GMA X4500M; 2048 MB DDR3 1066 MHz SO-DIMM; 250 GB SATA; hipset Intel GL40 Express ICH9-M
- zakalec
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
Nieprawda. W punkcie 50-tym jest sprostowanie.krzygie12 pisze:kadu i multikomunikatory kłócą się z regulaminem gg, punkt 20.
- karmelek
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Osobiście nie spotkałem się, żeby kogoś za używanie kadu czy czegoś jeszcze zbanowali.krzygie12 pisze:kadu i multikomunikatory kłócą się z regulaminem gg, punkt 20.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego.
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
A to ci dopieroI nie instaluj kadu (bo zaraz ktoś ci tak każe), jeżeli używasz GNOME. Nie ma sensu ładować bibliotek KDE do pamięci tylko dla jednego programu.

solidna rada
Chakra Linux user.
- ScorpionX
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Eee? o_O Przechodzisz do pingwina, a potem Konta -> ..twój numer gg.. -> Pobierz listę znajomych z serwera i po krzyku. A to czy lista była przesyłana z nowego, starego czy innego gg nie ma tu najmniejszego znaczenia przecież :O" pisze:dobra to ja mam pytanie, jak przekonwertować listę z nowego gg do pidgina? Albo dlaczego jak instaluję pod wine gg to mam same "jakieś ślaczki" a jak odbieram wiadomość to widze treść.