Counter-Strike 1.6 STEAM
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Counter-Strike 1.6 STEAM
Witam!
Wiem, że ten wątek poruszany był wiele, wiele razy, jednak w żadnym z nich nic konkretnego nie powiedziano. Czy ktoś wie jak zainstalować CS 1.6 STEAM pod Ubuntu utrzymując się przynajmniej 70 fps.
Wiem, że ten wątek poruszany był wiele, wiele razy, jednak w żadnym z nich nic konkretnego nie powiedziano. Czy ktoś wie jak zainstalować CS 1.6 STEAM pod Ubuntu utrzymując się przynajmniej 70 fps.
- EuGeN
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Counter-Strike 1.6 STEAM
U siebie na Ubuntu 8.04 zainstalowałem normalnie ;x dodając tylko czcionke "Tahoma" i wszystko ładnie śmiga jak na windzie ;] (po wyłączeniu compiz`a)
Instrukcja: http://blog.inzaghi89.info/2007/12/18/i ... na-ubuntu/
Jedyne co mnie drażni toto że nie można gry zminimalizować oraz to że nie działają friends`y podczas gry.
Instrukcja: http://blog.inzaghi89.info/2007/12/18/i ... na-ubuntu/
Jedyne co mnie drażni toto że nie można gry zminimalizować oraz to że nie działają friends`y podczas gry.
-
- Piegowaty Guziec
Przetestuje. No szkoda że friendsy nie działają bo jak jakiś szybki mix albo co to nie ma jak tylko przez gg.
- Riot777
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Nie wiem jakiej wersji Wine używasz ale u mnie na 1.0rc-1 i 0.61 nie było większych problemów z działaniem buddylisty włącznie z obsługą mikrofonu. Także śmiem twierdzić że friendlista działa dobrze
.

-
- Piegowaty Guziec
A mi ani jedno ani drugie nie działa.
Jeszcze mam problemy z myszką, przycina się nie raz.
Mam 9.46.
Jeszcze mam problemy z myszką, przycina się nie raz.
Mam 9.46.
- Riot777
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
To wręcz archaiczna wersja, nic dziwnego że Ci nie działa. Uaktualnij wine, tu znajdziesz pakiety: http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
a ja mam taki problem, że mi się CS wiesza :/
-
- Piegowaty Guziec
Już kilka dni temu to zrobiłem i powiem że działa w 100%.
Nie działa, że podczas gry klikając np F1 nie wyjeżdża ten panel z friendsami, może w następnych wersjach będzie działało
.
A coś więcej możesz powiedzieć. Jaką wersje masz wine i czy stosowałeś się do http://blog.inzaghi89.info/2007/12/18/i ... na-ubuntu/.
Nie działa, że podczas gry klikając np F1 nie wyjeżdża ten panel z friendsami, może w następnych wersjach będzie działało

A coś więcej możesz powiedzieć. Jaką wersje masz wine i czy stosowałeś się do http://blog.inzaghi89.info/2007/12/18/i ... na-ubuntu/.
-
- Sędziwy Jeż
co do panelu przyjaciół, to na F1 jest przypisany autobuy, wiec moze to przez to.
Co do wine, to mam tę samą wersję co Riot. Nie stosowałem się do tego przepisu, bo po prostu nie miałem go podczas instalacji wine
zainstalował Wine przy użyciu , a cs przez Steama miałem z mojej płyty, a CS sam się dossal przez steam. Mam czciąnkę Tahoma w odpowiednim folderze.
Co do wine, to mam tę samą wersję co Riot. Nie stosowałem się do tego przepisu, bo po prostu nie miałem go podczas instalacji wine

Kod: Zaznacz cały
apt-get install wine
Kod: Zaznacz cały
wine ścieżka dostępu do pliku
-
- Piegowaty Guziec
- Architektura: x86
- Kontakt:
da się zainstalować cs'a z płyty? bo mam wolne łącze
- EuGeN
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Kontakt:
Da się, odpalasz instalkę z płyty.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
odpaliłem z płyty i było masa errorów :/
-
- Sędziwy Jeż
ja dodam, że po update wine do rc4 i ustawieniu w jego opcjach zamiast emulacji XP to 2000 cs już mi się nie wiesza (prznajmniej na razie:)) nie wiem, która zmiana to wywołała, ale grunt że chodzi. jednak nie chodzi zbyt płynnie. A u was jak z płynnością? bo nie wiem, czy tak ma być, czy mam jeszcze w opcjach pogrzebać. Nie są to jakieś znaczne zaczepienia czy coś, po prostu na windowsie chodzi równiej.
- vit0
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
u mnie się zacina dalej, najnowsze WINE 1.0 rc-5, robiłem wg instrukcji wyżej i nie dało to nic, owszem pograłem jakieś 15 min i dopiero później się zacięło, wcześniej działo się to już po jakiejś minucie gry,
pzdr
pzdr
-
- Sędziwy Jeż
ja zainstalowałem sterowniki do ATI przez EnvyNG i teraz działa bez zawieszen (to, co opisane we wcześniejszym poście to jednak była zbytnia radość. I tak się zaczęło zawieszac
), jednak mało fps mam.

- vit0
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
no właśnie ze sterownikami przez ENvY jest u mnie tak (przynajmniej do tej pory było), że po zainstalowaniu się dużo rzeczy sypało, tzn jakieś tekstury znikały, problemy z gnome występowały itp.
pewnie spróbuję zainstalować te najnowsze ale to jutro bo dziś wyjazd
napiszę wszystko jak poszło po zainstalowaniu sterowników
p.s. (może NWN Diamentowa edycja mi chodziła dobrze będzie gdy sobie te stery sprawię
)
pewnie spróbuję zainstalować te najnowsze ale to jutro bo dziś wyjazd

napiszę wszystko jak poszło po zainstalowaniu sterowników
p.s. (może NWN Diamentowa edycja mi chodziła dobrze będzie gdy sobie te stery sprawię

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
A może wie ktoś co się dzieje z moim steam'em? Odpalam go normalnie loguje sie itd ale gdy chce włączyć np. cs'a to wyłancza mi się steam i nie pokazuje się żaden błąd . Pomocy 

- vit0
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Niestety, po zainstalowaniu sterowników do ATI przez ENVY counter strike 1.6 wiesza się jeszcze przed wybieraniem drużyn, 1 raz próbowałem i od razu się zwiesił, nie robiłem drugi raz bo nie chce mi się wyłączać i włączać kompa od nowa ;/
Zainstalowałem też HL2: Deathmatch - gra włącza się jednak po obrazku z napisem LOADING (przed pojawieniem się MENU) następuje ciemność, słychać jednak że coś za tą ciemnością jest bo poruszam myszką i słyszę że najeżdzam na różne opcje które się w tym menu znajdują. Ostatecznie wciskam ENTER i wychodzi z gry...
smutna sprawa, liczę na pomoc...
Niedobrze:
Spróbuj jeszcze raz STEAM'a zainstalować, ew. spróbuj skorzystać z tutoriala jak to zrobić zamieszczonego wyżej:
albo tutaj
no i oczywiście uaktualnij WINE do najnowszej wersji
Zainstalowałem też HL2: Deathmatch - gra włącza się jednak po obrazku z napisem LOADING (przed pojawieniem się MENU) następuje ciemność, słychać jednak że coś za tą ciemnością jest bo poruszam myszką i słyszę że najeżdzam na różne opcje które się w tym menu znajdują. Ostatecznie wciskam ENTER i wychodzi z gry...

smutna sprawa, liczę na pomoc...
Niedobrze:
Spróbuj jeszcze raz STEAM'a zainstalować, ew. spróbuj skorzystać z tutoriala jak to zrobić zamieszczonego wyżej:
albo tutaj

no i oczywiście uaktualnij WINE do najnowszej wersji
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
pozwole sobie odswieżyc zeby nie zakladac kolejnych wątków
a wiec mam taki prblem ;/ zainstalowalem cs-a razem ze steamem w sposob taki ze poprostu zainstalowalem wine niewiem te 1 w dodaj usun programy i zainstalowalem normalnie steama poprzez wine i problem jest taki ze openGL i D3D mrugaja widac obraz lekko i tło głowne nic sie da sie szrobic a software to straszna pixeloza, wiesza sie i bron amm w lewej nic sie nei da zrobic ;/ sterowniki od karty mi sie chyba same zainstalowały linux sobie dobrał a karte graficzna mam PCIex SAPPHIRE x550 265MB 128bit. a ta instrukcja co dawaliscie linka mi nie dziła stronka wiec nie mam jak sprawdzic ;/ wiecie co trzeba z tym zrobic zeby openGL działał i zeby sie nie scinało?

- Szmitas
- Zakręcona Traszka
- Kontakt:
Przecinki, kropki, ortografia!pozwole sobie odswieżyc zeby nie zakladac kolejnych wątków a wiec mam taki prblem ;/ zainstalowalem cs-a razem ze steamem w sposob taki ze poprostu zainstalowalem wine niewiem te 1 w dodaj usun programy i zainstalowalem normalnie steama poprzez wine i problem jest taki ze openGL i D3D mrugaja widac obraz lekko i tło głowne nic sie da sie szrobic a software to straszna pixeloza, wiesza sie i bron amm w lewej nic sie nei da zrobic ;/ sterowniki od karty mi sie chyba same zainstalowały linux sobie dobrał a karte graficzna mam PCIex SAPPHIRE x550 265MB 128bit. a ta instrukcja co dawaliscie linka mi nie dziła stronka wiec nie mam jak sprawdzic ;/ wiecie co trzeba z tym zrobic zeby openGL działał i zeby sie nie scinało?
Dopiero potem coś poradzimy, bo nie da się tego bełkotu zrozumieć.
www.ubuntu-pomoc.org - tutaj znajdziesz rozwiązanie każdego Twojego problemu.
Chcesz zostać Redaktorem ubuntu-pomoc.org? Skontaktuj się ze mną!
Chcesz zostać Redaktorem ubuntu-pomoc.org? Skontaktuj się ze mną!