Witam!
Czy dokonywał ktoś synchronizacji danych w telefonie z komputerem?
Mam SonyEricsson Z530i łączonego z Ubuntu przez Bluetooth bez najmniejszych problemów i o niebo lepiej i szybciej niż w Windows 2000/XP/Vista, pełen dostęp do plików, niezależnie czy w pamięci telefonów czy na karcie, ale jest jedno "ale"... Jak zsynchronizować dane telefon<->komputer, tak, jak to robi z MS Outlookiem oprogramowanie dostarczane przez SE w Windows? Znaczy się nie musi być dokładnie tak, chodzi mi o to, żebym miał kontakty i kalendarz na komputerze i codziennie rano sobie mógl zsynchronizować jedno z drugim.
Jakieś pomysły? Bo nie spotkałem się z żadnym postem na tym forum, który by to opisywał.
A, chodzi mi o rozwiązanie, które nie wykorzystuje Wine tylko jest natywne.
Dzięki i pozdrawiam,
danket
Synchronizacja danych telefon<->komputer
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Synchronizacja danych telefon<->komputer
Czas jest zawsze przeciwko nam.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Kontakt:
Odp: Synchronizacja danych telefon<->komputer
Wammu (=GUI do Gammu), do bluetooth: blueman.
lub kandy albo kmobiletools pod KDE, ale nie wiem czy obsługują Bluetooth, używam Gammu i USB.
Ogólnie to zawsze możesz włączyć Synaptic i szukać w nazwach i opisach słówka 'phone' / 'bluetooth'
lub kandy albo kmobiletools pod KDE, ale nie wiem czy obsługują Bluetooth, używam Gammu i USB.
Ogólnie to zawsze możesz włączyć Synaptic i szukać w nazwach i opisach słówka 'phone' / 'bluetooth'

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
Ups, stary wyga a popisałem się lamerstwem aż zapiszczało
To chyba wiek i postępujące lenistwo. Dzięki @ophiel, oczywiście że synaptiku aż się zaroiło 

Czas jest zawsze przeciwko nam.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
http://www.mobizblog.pl/
bardzo pomocny w sprawach synchro komputer<->telefon. maja artykuly z tej opcji, moze tam cos znajdziesz
bardzo pomocny w sprawach synchro komputer<->telefon. maja artykuly z tej opcji, moze tam cos znajdziesz