nie wiem dokladnie co mialem spr bo wszedłem na system/preferencje ale nie mialem tam czegos takiego jak wybór systemu multimediów... a co do tej listy do ktorej podalles mi linka to wynika ze moja karta jest obslugiwana przez ubuntu. sciagnelem takie stery
http://download.nf.pl/Download/1569/Rea ... Sterownik/ wypakowalem to kliknelem 2 razy na install no i nic nie pomoglo... dalej slychac na 2 glosniki, czo robie cos zle??
w regulacji glosnosci na tym mixerze NVidia (alsa mixer) dalem wszystko na maxa co bylo i dalej dzialaja tylko 2 glosniki i do tego troche wyrcza... w "urzadzenach" doszla mi opcja Realtek (OSS MIxer) ale tam mam tylko jeden podwojny suwak CD i nic wiecej...
a teraz to juz sie porobily w ogole jajka ;/ sciagnelem najnowsza wersje sterownikow do mojej karty, podczas instalacju wyskoczyl mi blad i teraz to ani jeden glosnik mi nie dziala
a w "regulacji glosnosci" mam tylko opcje Playback: Null Output(pulseAudio Mixer) i capture: Monitor of null output (pulseAudio Mixer)..........
Kod: Zaznacz cały
configure: error: this packages requires a curses library
make: *** Nie podano obiektów i nie znaleziono makefile. Stop.
make: *** Brak reguł do wykonania obiektu `install'. Stop.
Remove Folder.....
./install: 102: alsaconf: not found