Klatkowanie filmów na stronach www.
- M@rtmot
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Klatkowanie filmów na stronach www.
Witam mam pewien problem otóż jak chce obejrzeć jakiś filmik na necie np. na YouTube to film się włącza ale nie idzie płynnie tylko klatkuje. Jeśli ktoś wie jak można to naprawić to będę wdzięczny za pomoc.
- kapron
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
Odp: Klatkowanie filmów na stronach www.
dzieje się tak tylko na youtube i tylko pod firefoksem? łącze masz dobre?
- M@rtmot
- Piegowaty Guziec
Dzieje się tak też na innych stronach tego typu. Co do przeglądarki to nie wiem bo używam tylko firefoxa. Jeśli chodzi o neta to nie jest najgorszy (1MB). Na windowsie na tych samych stronach wszystko jest w porządku.
- dk75
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
monitoruj tą stronę - http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html
Jak pojawi się wersja nowsza niż z 8/11/2008 (ta wersja jest wadliwa i powoduje zwieszki) to instaluj.
EDIT: aktualnie jest tymczasowe rozwiązanie - fallback do 9.0.48.
Wystarczy w Synapticu poszukać "flashplugin-nonfree", mieć tylko podświetlone i z menu Synaptica wybrać "Pakiet/Wymuś wersję" (albo z klawiatury CTRL+E).
Wersja 9.0.48.0.2 jest szybsza choć pozbawiona kilku nowinek wersji 9.0.124 - u mnie flash 480p na fullscreen zabiera 70% procesora na r48 i ponad 100% procesora na r124. Tylko flashe 720p na fullscreen pod r48 nie działają płynnie.
Jak pojawi się wersja nowsza niż z 8/11/2008 (ta wersja jest wadliwa i powoduje zwieszki) to instaluj.
Wystarczy w Synapticu poszukać "flashplugin-nonfree", mieć tylko podświetlone i z menu Synaptica wybrać "Pakiet/Wymuś wersję" (albo z klawiatury CTRL+E).
Wersja 9.0.48.0.2 jest szybsza choć pozbawiona kilku nowinek wersji 9.0.124 - u mnie flash 480p na fullscreen zabiera 70% procesora na r48 i ponad 100% procesora na r124. Tylko flashe 720p na fullscreen pod r48 nie działają płynnie.
- M@rtmot
- Piegowaty Guziec
Pomogło dzięki:)
-
- Piegowaty Guziec
a co, jesli nie da sie wybrac opcji "pakiet/wymus wersje" ?dk75 pisze:[...]
Wystarczy w Synapticu poszukać "flashplugin-nonfree", mieć tylko podświetlone i z menu Synaptica wybrać "Pakiet/Wymuś wersję" (albo z klawiatury CTRL+E).[...]
- dk75
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
jest nowa wersja flashplayer 10rc2 ( 15-09-2008 ) - trochę wolniejsza niż 9.0.48 ale za to wyświetla wszystko (patrz problemy ze stroną seafight.pl)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
Pozwolę sobie napisać w tym temacie.
Mam taki problem.Przy włączonej przeglądarce w momencie gdy zacznę odtwarzać jakikolwiek filmik z jakiejkolwiek strony a jednocześnie próbuje posłuchać muzy w Banshee czy odtworzyć jakiś film w jednym z posiadanych odtwarzaczy wszystko się kaszani.Tzn filmy klatkują a muza nie gra. Za to jak najpierw włączę muzę lub film a następnie uruchomię np.You Tube to sytuacja się odwraca,muza i film smiga jak trzeba ale filmik na you tube się zwiesza.
Sytuacja jest o tyle denerwująca,że najczęściej po takiej akcji zwiesza mi się system i muszę resetować komputer.
Dzięki,temat już nie aktualny.Pomogła zainstalowanie najnowszej wersji Flashplayera ze strony która podał dk75 w czwartym poście.Dzięki serdeczne:)
Mam taki problem.Przy włączonej przeglądarce w momencie gdy zacznę odtwarzać jakikolwiek filmik z jakiejkolwiek strony a jednocześnie próbuje posłuchać muzy w Banshee czy odtworzyć jakiś film w jednym z posiadanych odtwarzaczy wszystko się kaszani.Tzn filmy klatkują a muza nie gra. Za to jak najpierw włączę muzę lub film a następnie uruchomię np.You Tube to sytuacja się odwraca,muza i film smiga jak trzeba ale filmik na you tube się zwiesza.
Sytuacja jest o tyle denerwująca,że najczęściej po takiej akcji zwiesza mi się system i muszę resetować komputer.

Dzięki,temat już nie aktualny.Pomogła zainstalowanie najnowszej wersji Flashplayera ze strony która podał dk75 w czwartym poście.Dzięki serdeczne:)