zacinający się dźwięk w odtwarzaczach muzyki

Grafika, film, dźwięk.
ff1
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME

zacinający się dźwięk w odtwarzaczach muzyki

Post autor: ff1 »

1-Chciałem prosić o szybką pomoc w sprawie dźwięku odtwarzanej muzyki .Czy to w rhytmboxie czy vlc jak odtwarzam muzykę to dźwięk jest przerywany (takie mikroprzerwy jakby system był za wolny i nie dawał rady odtwarzać płynnie).Co ciekawe w filmach tego nie ma!
Wszystko ustawiłem na pulseaudio (preferencje-dźwięk).Jednak po zmianie w sekcji odtwarzania na alsa i tak nic to nie dało.
Może warto podać że mam trochę nietypową kartę dźwiękową: na chipie cmi 8788 (sondigo inferno).
2-inny problem związany z dźwiękiem to to,że jak chcę podłośnić lub ściszyć przyciskami z klawiatury czy suwakami za pomocą myszy w mikserze gnome to dość często suwaki albo same podskakują na maksa albo na minimum.Jak to zlikwidować?

pozostały sprzęt: core 2 duo 6400, hdd 320 gb, nv 7900 gt,sieciówki z płyty głó.asus p5b delux., 2 gb ramu + UBUNTU 8.04
Koriel
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Odp: zacinający się dźwięk w odtwarzaczach muzyki

Post autor: Koriel »

Też mam ten problem (chip ALC 666 albo coś podobnego na płycie gigabyte...)
sytluk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Odp: zacinający się dźwięk w odtwarzaczach muzyki

Post autor: sytluk »

Skoro masz nietypową karte graficzną to moze brakuje Ci jakis sterowników do karty dźwiękowej, jesli masz zintegrowaną kartę to pobierz sterowniki ze strony twórców płyty głównej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”