MMORPGi na wine
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: MMORPGi na wine
Sory ale 9 dragons ma game guarda i raczej go nie wywalisz. Zero szans na odpalenie pod wine, cedega czy cross over office.
- gindek
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 7.10
kolega wyzej ma racje, GG to takie sk...... ktorego jeszcze nikt tutaj nie obszedł. A napewno byli tacy co probowali cos z tym zrobic (np. ja xD)
.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
.
.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
A ja może wyskoczę nagle jak gumka z majtek... Ale chciałbym polecić Regnum...
Ostatnio (jakiś czas temu
) jak miałem jeszcze starego kompa odpalałem tą grę i nawet mi się podobała ale ustawienia grafiki mogłem tam ustawić co najwyżej na minimum + jakieś dodatkowe efekty 
A teraz na nowym sprzęcie to mi aż szczena opadła... Wszystko na high włącznie z efektami , AA itp... I grafika po prostu cudna
Teraz tylko monitor mnie ogranicza do grafiki 1024x768... W wyższych rozdzielczościach odświeżanie jest tak zabójcze że mało co mi oczy z oczodołów nie powyłażą...(Chyba trzeba pomyśleć nad kupnem nowego
)
P.S. Gra ktoś jeszcze w Regnum-a? Można by było pomyśleć o stworzeniu jakiejś gildii czy jak to się w tej grze zwie...
Ostatnio (jakiś czas temu

A teraz na nowym sprzęcie to mi aż szczena opadła... Wszystko na high włącznie z efektami , AA itp... I grafika po prostu cudna

Teraz tylko monitor mnie ogranicza do grafiki 1024x768... W wyższych rozdzielczościach odświeżanie jest tak zabójcze że mało co mi oczy z oczodołów nie powyłażą...(Chyba trzeba pomyśleć nad kupnem nowego

P.S. Gra ktoś jeszcze w Regnum-a? Można by było pomyśleć o stworzeniu jakiejś gildii czy jak to się w tej grze zwie...

AMD Athlon64 X2 4000+ / Foxconn A690GM2MA-8KRS2H
2x 1GB Patriot 800Mhz CL4 LLK 4-4-4-12 / Palit GeForce 8600GT Sonic + (625/1800)
2x 1GB Patriot 800Mhz CL4 LLK 4-4-4-12 / Palit GeForce 8600GT Sonic + (625/1800)
- avalan
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Potwierdzam działanie Lineage 2 - Wszystko jest kwestią ustawień i patcha zamieszczonego na WineHQ. Po za tym granie na prywatnych serwerach jest legalne, pod warunkiem, że klient nie jest modyfikowany (bez czego się na Linuksie nie obejdzie; bez patch'y do serwerów - modyfikujemy tylko /etc/hosts), a serwer stoi l2j, a nie plikach oficjalnego serwera (kradzionych swoją drogą)
Kilka screenów dla udowodnienia
Screenshot 1
Screenshot 2
Kilka screenów dla udowodnienia

Screenshot 1
Screenshot 2
Internet Explorer służy do przegladania Internetu z Twojego komputera i ... vice-versa.
Linux User: #419954
Linux User: #419954
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
gindek pisze:jak juz o servach mova to polecam AVALON strona > http://www.forumwow.net . Server stoi na dobrym sprzecie, srednio ludzi 1 000 +++ raczej sami polacy

tak teraz czytam z nudów i WOW ktoś gra na Avalonie a stronka mój drogi to forumwow.net na forum a na Avalona to avalon.forumwow.net a mam pyt jak fps w WoWie zwiększyć bo próbowałem tak jak ktoś już pisał na forum dopisać przy uruchamianiu z terminalu na końcu "-opengl" ale nie działa

-
- Piegowaty Guziec
Witam
Próbuje zagrać w Tibie pod Ubuntu (Wine) ale z grafiki robi mi się sieczka
A nie wiem jak zainstalować Tibie pod Linuxa bo wyżuca mi to :
root@piotrek-laptop:/home/piotrek/Desktop/Tibia# ./Tibia
Tibia Error
X Server has no OpenGL extension. (Error Code 31)
Please ensure your X Server features an OpenGL extension.
Bardzo proszę o pomoc,
Próbuje zagrać w Tibie pod Ubuntu (Wine) ale z grafiki robi mi się sieczka

root@piotrek-laptop:/home/piotrek/Desktop/Tibia# ./Tibia
Tibia Error
X Server has no OpenGL extension. (Error Code 31)
Please ensure your X Server features an OpenGL extension.
Bardzo proszę o pomoc,
-
- Piegowaty Guziec
witam
a jak sie ma na ubuntu Lineage 2 Interlude (c_6) czy da sie instalowac?? jezeli tak to sakd mozna zassac L2 pod Ubuntu
a jak sie ma na ubuntu Lineage 2 Interlude (c_6) czy da sie instalowac?? jezeli tak to sakd mozna zassac L2 pod Ubuntu
- MateuszS
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
world of warcraft śmiga
- gindek
- Sędziwy Jeż
@Mikishiwa zeby odpalić gre pod opengl do konfiga musisz dodać
Ja mam inne pytanie dlaczego na karcie ATi mi sie postać nie pojawia w grze ;], dodam ze nie szukałem odpowiedzi bo narazie nie gram, jedynie sie loguje co jakis czas zeby mi postaci nie wywalili z serva ;]
tez juz ktos o tym pisał ;] hehe ;] działa na bank i różnica w fps jest kolosalna.SET gxApi "opengl"
Ja mam inne pytanie dlaczego na karcie ATi mi sie postać nie pojawia w grze ;], dodam ze nie szukałem odpowiedzi bo narazie nie gram, jedynie sie loguje co jakis czas zeby mi postaci nie wywalili z serva ;]
.
.
.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
hmm.. też miałem taki kłopot, spróbuj zainstalować wowa na nowo albo uruchomić repairgindek pisze:@Mikishiwa zeby odpalić gre pod opengl do konfiga musisz dodać
tez juz ktos o tym pisał ;] hehe ;] działa na bank i różnica w fps jest kolosalna.

- Vallhalen
- Piegowaty Guziec
Dałbym wszystko za łopatologiczne uświadomienie mnie jak uruchomic L2 interlude na serwerz dragon pod naszym szacownym ubu ?:( Łopatologia mile widziana z góry dziekuje tylko błagam o odpowiedz osoby które to zrobiły i maja potrzebne pliki a nie zyczliwych inaczej którzy odeślą mnie do innego tematu na forum 

Zarejestrowany uzytkownik ubuntu #20542
Zarejestrowany uzytkownik linuxa # 471104
Zarejestrowany uzytkownik linuxa # 471104
-
- Wygnańcy
Mam pytanie bo teraz recznie sam aktualizowałem Knight online bo niemoge normalnie go uruchomic bo wyskakuje taki błąd :
Wogole czy ktos wlaczyl kiedys Knight Online na LinuxiE?
I mam pytanie czy jak skopiuje od koelgi z patchowanego jest szansa ze zadziala czy nie warto prubowac?Microsoft Visual C++ Runtime Library
Run time error!
Program:C:\Program Files\Knight Online\Launcher.exe
R6025
-pure virtual function call
Wogole czy ktos wlaczyl kiedys Knight Online na LinuxiE?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
a ktos odpalil na wine badz cededze cabala online ?
- aceb
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Architektura: x86
- Kontakt:
no tez dołanczam sie do pyt, dotyczącego cabala super mmo... choc nie próbowałem uruchomic
- fatino
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Ja osobiście grałem w silkroad na ubuntu. Bez żadnych problemów tylko że fullscreen nie działał mógłbyć tylko taki jaka jest rozdzielczość twojego pulpitu. Np. masz rozdzielczość 1600x1200 a w grze ustawione 1024x768 to jest takie małe okienko w rogu i myszka wychodzi. Wystarczy zmienić rozdzielczość. A jak zrobiłem sobie konto? Zemulowałem opere i firefoksa xD
Edit: Co do cabala. Odpalił się tylko że aktualizacja nie chciała się zrobić. Dawno to było już nie pamiętam. Nie wiem jak teraz może chodzi.
Edit2.
Z appdb
Edit: Co do cabala. Odpalił się tylko że aktualizacja nie chciała się zrobić. Dawno to było już nie pamiętam. Nie wiem jak teraz może chodzi.
Edit2.
Z appdb
What works
The installer and updater work, although update.exe was throwing errors(upon reading the forums, this seems to be common in windows also, if you have an older version of the installer). The game starts, but you can't play due to GameGuard not working under wine.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: Brak
- Architektura: x86
Witam mam pewien problem z maple story proszę drogich forumowiczów o pomoc,
A więc,ściągnąłem europe maple story z oficjalnej stronki,zainstalowałem(przez wine),ściągnąłem patcha też z oficjalnej stronki i gdy próbuję zainstalować(przez wine),to dochodzi mi do 3/3 base.wz i tam staje i się nie chcę ruszyć
Dlaczego tak się dzieje i co z tym można zrobić ? Proszę o pomoc w tej sprawie bo pograł bym sobie w to.
Z góry dzięki dla kogoś miłego kto pomoże
Pozdrawiam
EDIT:
Ponawiam pytanie i mam jeszcze takie:
wie ktos co zrobic zeby w eternal lands bylo wiecej fps ? próbowałem wylaczac cienie itp ale nic.
pozdrawiam
A więc,ściągnąłem europe maple story z oficjalnej stronki,zainstalowałem(przez wine),ściągnąłem patcha też z oficjalnej stronki i gdy próbuję zainstalować(przez wine),to dochodzi mi do 3/3 base.wz i tam staje i się nie chcę ruszyć

Dlaczego tak się dzieje i co z tym można zrobić ? Proszę o pomoc w tej sprawie bo pograł bym sobie w to.
Z góry dzięki dla kogoś miłego kto pomoże

Pozdrawiam
EDIT:
Ponawiam pytanie i mam jeszcze takie:
wie ktos co zrobic zeby w eternal lands bylo wiecej fps ? próbowałem wylaczac cienie itp ale nic.
pozdrawiam