Creative Live! Vista IM - obraz w Skypie zawiesza się

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Loup
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Creative Live! Vista IM - obraz w Skypie zawiesza się

Post autor: Loup »

Kupiłem ostatnio kamerkę Creative Live! Vista IM, zainstalowałem ją wg tego opisu: viewtopic.php?t=62233

Kamerka działa, zarówno podgląd z mplayera jak i wideo w Skypie. Mam jednak problem. Po kilku minutach rozmowy obraz się dzieli na 3 części i zawiesza, wygląda to trochę jak gif, 2 klatki zapętlone w kółko.

Czy ktoś ma/miał podobny problem? Bo niewiem czy reklamować kamerkę, czy to po prostu wina Skype'a w wersji beta ??

EDIT:
Rozumiem, że nikt nie ma podobnego problemu i jak już się uda zainstalować kamerkę to działa bez zarzutu ?
Awatar użytkownika
majusio
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Odp: Creative Live! Vista IM - obraz w Skypie zawiesza się

Post autor: majusio »

A może po prostu wina jest w skype w wersji beta. Spróbuj sprawdzić w stabilnej wersji i dopiero decyduj się na ewentualną reklamację. Ja mam tą kamerkę i nie mam z nią żadnych problemów.
dawidgarus
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: dawidgarus »

może spróbuj zainstalować ją przez easylin - ja tak instalowałem i też nie mam z nią problemów.
Awatar użytkownika
majusio
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Post autor: majusio »

No a' propos instalowania jej przez easylin to ja miałem problemy. Kamera był wykryta przez ten program ale niestety sterowników nie zainstalował. Ale to tak swoja drogą. Sterowniki zainstalowałem według jednego z poradników na forum.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”