Kupiłem ostatnio kamerkę Creative Live! Vista IM, zainstalowałem ją wg tego opisu: viewtopic.php?t=62233
Kamerka działa, zarówno podgląd z mplayera jak i wideo w Skypie. Mam jednak problem. Po kilku minutach rozmowy obraz się dzieli na 3 części i zawiesza, wygląda to trochę jak gif, 2 klatki zapętlone w kółko.
Czy ktoś ma/miał podobny problem? Bo niewiem czy reklamować kamerkę, czy to po prostu wina Skype'a w wersji beta ??
EDIT:
Rozumiem, że nikt nie ma podobnego problemu i jak już się uda zainstalować kamerkę to działa bez zarzutu ?
Creative Live! Vista IM - obraz w Skypie zawiesza się
- majusio
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Odp: Creative Live! Vista IM - obraz w Skypie zawiesza się
A może po prostu wina jest w skype w wersji beta. Spróbuj sprawdzić w stabilnej wersji i dopiero decyduj się na ewentualną reklamację. Ja mam tą kamerkę i nie mam z nią żadnych problemów.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
może spróbuj zainstalować ją przez easylin - ja tak instalowałem i też nie mam z nią problemów.
- majusio
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
No a' propos instalowania jej przez easylin to ja miałem problemy. Kamera był wykryta przez ten program ale niestety sterowników nie zainstalował. Ale to tak swoja drogą. Sterowniki zainstalowałem według jednego z poradników na forum.