Spolszczenie digiKam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Spolszczenie digiKam
Witam
Po reinstalacji programu digiKam, uruchamia się w wersji angielskiej. Czy jest możliwość ponownego spolszczenia? Przed reinstalacją miałem go w wersji polskiej. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Po reinstalacji programu digiKam, uruchamia się w wersji angielskiej. Czy jest możliwość ponownego spolszczenia? Przed reinstalacją miałem go w wersji polskiej. Byłbym wdzięczny za pomoc.
- frklin
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Spolszczenie digiKam
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install language-pack-kde-pl-base language-pack-kde-pl
DO WYGRANIA TRZY ROUTERY WWW.NIBYBLOG.PL/KONKURS
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
Kod: Zaznacz cały
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
language-pack-kde-pl-base jest już w najnowszej wersji.
language-pack-kde-pl jest już w najnowszej wersji.

- osarz
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Witam!
Nie chcę tworzyć podobnego wątku więc piszę tu aby go trochę odświeżyć. Na jednym kompie mam zainstalowane Ubuntu 8.04 z doinstalowanymi do Gnoma dwoma programami z KDE: k3b i digiKam.
Mam podobną sytuację do opisanej powyżej tylko, że spolszczenie digiKam zniknęło po którejś aktualizacji (niestety nie jestem wstanie powiedzieć której). Ciekawe, bo k3b jest nadal w j. polskim
Zrobiłem ponowną instalację pakietów językowych - nic nie pomogło (k3b po polsku a digiKam nie), doinstalowałem kcontrol i zaznaczyłem w opcjach regionalnych "Polski"... też nie pomogło. Skończyły mi się pomysły więc także proszę o pomoc.
Pozdrower!
Nie chcę tworzyć podobnego wątku więc piszę tu aby go trochę odświeżyć. Na jednym kompie mam zainstalowane Ubuntu 8.04 z doinstalowanymi do Gnoma dwoma programami z KDE: k3b i digiKam.
Mam podobną sytuację do opisanej powyżej tylko, że spolszczenie digiKam zniknęło po którejś aktualizacji (niestety nie jestem wstanie powiedzieć której). Ciekawe, bo k3b jest nadal w j. polskim

Zrobiłem ponowną instalację pakietów językowych - nic nie pomogło (k3b po polsku a digiKam nie), doinstalowałem kcontrol i zaznaczyłem w opcjach regionalnych "Polski"... też nie pomogło. Skończyły mi się pomysły więc także proszę o pomoc.
Pozdrower!

-
- Piegowaty Guziec
Witam. Mam identyczny problem jaki opisał "osarz". U mnie dotyczny nie tylko programu Digikam ale i Dolphin. Próbowałem reinstalacji pakietów językowych, sprawdzałem ustawienia ... i nic. Nie wierzę że nikt nie zna rozwiązania tego problemu.
- osarz
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odnawiam trochę zapomniany wątek. Niestety dalej problem nie został usunięty. Może ktoś mógłby coś na to poradzić?