Monitor & Display module could not be loaded

Grafika, film, dźwięk.
Kuriozalny
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Monitor & Display module could not be loaded

Post autor: Kuriozalny »

Do tej pory podczas startowania systemu wszystko dzialalo. Dodam, ze nie robilem zadnych update przez okolo 7 dni.

Otrzymuje taki komunikat w System Settings->Monitor & Display
Monitor & Display moduloe could not be loaded

The diagnostic is:

Possible reasons:
  • An error occurred during your last KDE upgrade leaving an orphaned control module
  • You have old third party modules lying around.
Check these points caregully and try to remove the module mentioned in the error message. If this fails, consider contacting your distributor or packager.
Nie mam zielonego pojecia czym to jest spowodowane. Nie byloby problemu gdyby nie fakt, ze zmienil mi dzialke z 1280*1024 na 1024*768 przy ktorej praktycznie nie da sie pracowac.
Guen
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Kontakt:

Odp: Monitor & Display module could not be loaded

Post autor: Guen »

Nie wiem, czy to spowodowało zniknięcie problemu - w każdym razie u mnie brak 2 modułów ustąpił po przeinstalowaniu locale.
Meh....
3rr0x
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: GNOME

Odp: Monitor & Display module could not be loaded

Post autor: 3rr0x »

Więc tak zapewne wiesz ze KDE to środowisko graficzne być moze ustawiłeś jakieś ustawienie o z byt dużych parametrach i teraz Twoj Linux nie może go odczytac albo załadować. Druga sprawa moze być tez to iż brakuje Ci jakiegoś pliku od środowiska graficznego. Spróbuj uruchomić Linuxa w trybie tekstowy , i pozmieniac ustawienia do domyślnych. Mozesz sprobować zainstalowac ponownie sterownik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”