A czego używasz?aldik100 pisze:ludzie pomocy bo robie się sfrustrowany zainstalowalem te sterowniki
i gdy sie łącze to nadal zatrzymuje się przy pobierniu adresu IP
Ja Wicd i też mam taki problem.
A czego używasz?aldik100 pisze:ludzie pomocy bo robie się sfrustrowany zainstalowalem te sterowniki
i gdy sie łącze to nadal zatrzymuje się przy pobierniu adresu IP
Kod: Zaznacz cały
ndiswrapper -i Rt2500.INF
ndiswrapper -l (powinna zostać wyświetlona informacja "nazwa_sterownik driver installed")
modprobe ndiswrapper
ndiswrapper -m
nameserver TWÓJ_DNS
nameserver TWÓJ_DNS
ifconfig wlan0 IP netmask TWOJA_MASKA
route add default gw TWOJA_BRAMA
iwconfig wlan0 essid NAZWA_SIECI
iwconfig wlan0 up
blacklist rt61pci
Dlaczego mi wywala:przemek.s pisze: Instalujemy sterownik
ndiswrapper -l (powinna zostać wyświetlona informacja "nazwa_sterownik driver installed")
autorun : invalid driver!
rt2500 : invalid driver!
To mam wpisać na kompie który ma być klientem tego który udostępnia łącze?przemek.s pisze:
Następnie podajemy adresy IP/BRAMA/MASKA etc.
Poniższe komendy dopisujemy do /etc/rc.local by startowały z systemem.Kod: Zaznacz cały
ifconfig wlan0 IP netmask TWOJA_MASKA route add default gw TWOJA_BRAMA iwconfig wlan0 essid NAZWA_SIECI iwconfig wlan0 up
Network controller: RaLink RT2561/RT61 802.11g PCI
rt61 : invalid driver!
A sterownik .INF ten który używałeś pod windą? Na płytce na pewno jest .INF. Może on się zainstaluje.daniel10a pisze:lspci:Niestety po instalcji tego drugiego sterownika także wywala mi:Kod: Zaznacz cały
rt61 : invalid driver!
Jaki masz w WICD sterownik ustawiony?aldik100 pisze:Witam zrobiłem wszystko tak jak podawał przemek.s ale nadal ten sam motyw wszystko zatrzymuje sie na pobieraniu adresu IP zainstalowałem Wicd ale sytuacja sie nie zmieniła
(żadnych błędów po drodze nie było wiec nie wiem co moze być przyczyną)
Czy mój problem można rozwiązać w podobny sposób?d4wid_87 pisze:internet ruszyldzieki Kobe
:):) w najblizszym czasie napisze HOWTO zeby podzielic sie z innymi
Spróbuj uruchomić Live CD i spróbuj połączyć się przez NM. Jeśli by coś nie chciało chodzić to posprawdzaj dokłądnie hasła i inne ustawienia.aldik100 pisze:wypróbowałem juz wszystkie dostępne sterowniki w Wicd lecz niema zmian
(nadmienie tylko ze użyłem sterowników rt61 jesli miało by to cos pomóc )
sudo mousepat /etc/modules
sudo gedit /etc/modules
rt61pci
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości