Witam witam.
zadałem sobie ostatnio mały problemik i niestety nie jestem pewien czy da sie cos z tym zrobic. mianowicie :
spakowalem sobie kiedys zawartosc jednego z dyskow na plyty DvD rarem oczywiście.
Z biegiem czasu gdzies sie zapodzialy płyty : nr 2 , 3 ,4 . Posiadam archiwa z numerami 1 ,5 i 6 i7 wiadomo

. z pierwszego archiwa , że sie tak wyraże rozpakowac moge co tylko zechce, dodam ,że używam domyślnego archiwizatora w ubuntu 8.10 . Lecz niestety jak wkladam sobie 5 , czy 6 czy nawet 7 pozycje ( np dane.part7.rar ) to nie dosc ze w oknie archiwizatora jest pusto to jak mozna by sie spodziewac nic nie idzie wypakowac. jako ze wczesniej namietnie uzywalem windozy to mnie ten fakt wogole nie zdziwil. lecz jak wiadomo linux jest lekiem na wiekszosc bolączek z windowsa. i tu dochodze do meritum sprawy :] czy jest jakas opcja zeby uratowac dane z tych partow ktore posiadam bez uzycia calej reszty ktorej niestety juz nie posiadam ??? bede bardzo wdzieczny za rozwiniecie watku i ewentualne rozwiazanie sprawy. grasias seniores ,.,.

:pt36: