Złe wyświetlanie obrazu w youtube.com - obraz "skacze"
- panjandrum
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86
Złe wyświetlanie obrazu w youtube.com - obraz "skacze"
http://dl.getdropbox.com/u/672296/youtube_pro.ogg
Chodzi mi nie o to, że się tnie (to dlatego, że nagrywałem obraz) tylko o zmienianie się rozmiaru co chwilę. Skacze tak częściej w momentach, gdy obraz się szybko zmienia, co zresztą widać. Problem ten występuje z Adobe Flash 10.0 na wszystkich przeglądarkach. Z gnashem było w porządku, ale zależy mi na Adobe. Jest tak tylko na youtube - na innych serwisach nie.
Ma ktoś podobny problem lub rozwiązanie?
Dodam jeszcze, że nie na wszystkich filmach problem występuję, ale w zdecydowanej większości - tak z 70-80%.
Chodzi mi nie o to, że się tnie (to dlatego, że nagrywałem obraz) tylko o zmienianie się rozmiaru co chwilę. Skacze tak częściej w momentach, gdy obraz się szybko zmienia, co zresztą widać. Problem ten występuje z Adobe Flash 10.0 na wszystkich przeglądarkach. Z gnashem było w porządku, ale zależy mi na Adobe. Jest tak tylko na youtube - na innych serwisach nie.
Ma ktoś podobny problem lub rozwiązanie?
Dodam jeszcze, że nie na wszystkich filmach problem występuję, ale w zdecydowanej większości - tak z 70-80%.
wolnakultura.info
- salemus
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 19.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: Złe wyświetlanie obrazu w youtube.com - obraz "skacze"
Z tego co słyszałem to to się zdarza moja rada: zainstaluj starego dobrego flasha 9 

GNU/Linux is like a Wigwam – no Windows, no Gates, Apache inside.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Mam ten sam problem (Ubuntu 8.04, Firefox 2.0.0.19, Flash 9). Co ciekawe, nie jest to chyba błąd w systemie, bo ten sam problem występuje przy instalacji Flasha 10 na Ubuntu 8.10 LiveCD.
Wszelkie pomysły na rozwiązanie problemu mile widziane
Wszelkie pomysły na rozwiązanie problemu mile widziane

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
Umnie takie zachowanie mija po wyłaczeniu compiza - czyli brak efektów wizualnych.
To napewno kwestia karty graficznej, problem mam tylko na jednym laptopie - IBM T60.
Ubuntu 8.10. Grafika ATI X1300
Szybko się wyjasniło - ściągnałem sterownik ze strony ATI (9.3) i jak ręka odjał
To napewno kwestia karty graficznej, problem mam tylko na jednym laptopie - IBM T60.
Ubuntu 8.10. Grafika ATI X1300
Szybko się wyjasniło - ściągnałem sterownik ze strony ATI (9.3) i jak ręka odjał
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
Niestety, w moim przypadku to coś innego - efekty mam wyłączone.maryc pisze:Umnie takie zachowanie mija po wyłaczeniu compiza - czyli brak efektów wizualnych.