Kadu nie łączy się z netem
- widamian
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Kadu nie łączy się z netem
Witam!
Mam następujący problem, otóż moje Kadu nie chce się łączyć z netem. Otwieram go przez qaduzer`a włącza się normalnie ale nie może osiągnąć statusy dostępnego. Wyskakują błędy:91.197.12.5 ||91.197.13.12 || 91.197.13.25 || 91.197.13.13 itd...Przekroczenie czasu połączenia. Nie prawidłowe hasło - bzdura bo zawsze takie wpisuję i pasowało:). Z góry dzięki za pomoc.
Mam następujący problem, otóż moje Kadu nie chce się łączyć z netem. Otwieram go przez qaduzer`a włącza się normalnie ale nie może osiągnąć statusy dostępnego. Wyskakują błędy:91.197.12.5 ||91.197.13.12 || 91.197.13.25 || 91.197.13.13 itd...Przekroczenie czasu połączenia. Nie prawidłowe hasło - bzdura bo zawsze takie wpisuję i pasowało:). Z góry dzięki za pomoc.
"Que vale la pena
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
- Jarzyna
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Kadu nie łączy się z netem
Mam czasami podobny problem, ale poradziłem sobie; rozwiązanie jest bardzo proste. Masz słaby internet i/lub internet jest zbyt obciążony.
Wyłącz przeglądarkę, torrenty i na czystej, pełnej przepustowości łącza włącz Kadu, które wtedy bez problemu (lub po 2-3 wyświetleniach (Kadu ma infinitive reconnect)) się powinno połączyć z siecią.
Daj znać, czy Ci działa już?
Wyłącz przeglądarkę, torrenty i na czystej, pełnej przepustowości łącza włącz Kadu, które wtedy bez problemu (lub po 2-3 wyświetleniach (Kadu ma infinitive reconnect)) się powinno połączyć z siecią.
Daj znać, czy Ci działa już?
Kubuntu Linux user no. #26234 

- widamian
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Nic nie pomogło:( A to się dzieje bardzo rzadko, ale przykładowo teraz nie mam dostępu:(
"Que vale la pena
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
- widamian
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
nic nie pomogło 

"Que vale la pena
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
Lucher por un sueńo"
"Der Kampf ums Dasein"
Nie napisałeś jak często to występuje. Ale jeśli nie zawsze to znaczy, że problemy są po stronie GG. Przykładowo dziś w godzinach 19:30-20:30 ani GG ani Kadu działać nie chciało.
AsRock N68C-S, AMD Athlon II X2 240 2800MHz, 4GB DDR3 DC RAM, GeForce 9600GS 768MB, Nvidia HDA, WD SATA 500GB, Tracer Highlander 550W
- endriu
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
Ja też zauważyłem że to raczej sprawa okresowej niesprawności serwerów. Jest moment w którym nie idzie się połączyć, a potem długo, długo spokój i działa jak należy.
Poza tym nie połączysz się, gdy w tym samym czasie masz uruchomiony inny komunikator (np. Pidgin i tam założony profil dla GG), ale to jest raczej oczywiste i pewnie nie masz tego problemu....
Poza tym nie połączysz się, gdy w tym samym czasie masz uruchomiony inny komunikator (np. Pidgin i tam założony profil dla GG), ale to jest raczej oczywiste i pewnie nie masz tego problemu....
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
No niestety kadu ma problemy z łączeniem przy zawalonym łączu 

Chakra Linux user.
- Heksita
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Też często mam problemy z połączeniem się z siecią GG, zwłaszcza po uruchomieniu X-ów gdy nie wpiszę jeszcze hasła do zabezpieczonej sieci, a Kadu już próbuje się łączyć. Mimo tego, że internet po chwili już mam, Kadu nadal uparcie twierdzi, że jest jakiś problem. Jednak jeśli tylko serwery działają, zazwyczaj pomaga wyłączenie i włączenie Kadu. Nie wiem, z czego to wynika.
- Marvell
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Architektura: x86_64
Tak już jakoś jest z tym kadu, że kiedy przy włączeniu programu nie ma dostępu do neta, później mimo że połączenie już jest, kadu nie chce się połączyć.
Może spróbuj dodać do autostartu skrypt z opóźnieniem uruchomienia kadu, wtedy byłby czas na wpisanie hasła ;]
Może spróbuj dodać do autostartu skrypt z opóźnieniem uruchomienia kadu, wtedy byłby czas na wpisanie hasła ;]
Ludzie dzielą się na 10 grup - na tych, którzy rozumieją zapis binarny i resztę.
[ Gentoo ]
Linux user #479548
[ Gentoo ]
Linux user #479548