Błąd podczas włączenia filmu (Totem)

Grafika, film, dźwięk.
rjo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: Brak

Błąd podczas włączenia filmu (Totem)

Post autor: rjo »

Witam serdecznie,

dzisiaj natknąłem się na poważny problem podczas użytkowania Ubuntu. Zaraz po włączeniu filmu przez Totem, wyłączeniu programu i ponownym włączeniu, obraz robi się czarny i wyskakuje komunikat (na jakies 2-3 sekundy, dlatego nie zdążyłem zapisać ani przeczytać co dokładnie ma mi do przekazania), po chwili ekran ponownie robi się czarny i jedyne co mogę zrobić to restart. Przypomina mi to trochę bluescreen'a z Windowsa. Wiecie czym może być to spowodowane?

Prosiłbym o dokładne porady ponieważ na Ubuntu jestem od wtorku i nie zapoznałem się jeszcze dokładnie z systemem. Co do sterowników to zostały zainstalowane.
Filmy niezależnie od tego czy są w formacie .avi czy .mkv, przy drugim uruchomieniu system pokazuje błąd.

Konfiguracja:
Sony VAIO VGN-FW21M
Awatar użytkownika
galvay
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Odp: Błąd podczas włączenia filmu (Totem)

Post autor: galvay »

Hmm... ATI?
Strzelam. Masz włączone efekty pulpitu? :) Jak tak, to wyłącz i zobacz czy wtedy też ten problem występuje.
Jak liczbę liter w moim nicku pomnożysz przez 111, to wyjdzie złowroga liczba 666. To nie może być przypadek :twisted:
rjo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: Brak

Odp: Błąd podczas włączenia filmu (Totem)

Post autor: rjo »

Dzięki bardzo - dobrze strzeliłeś ;) Wyłączyłem i śmiga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”