Wyłaczanie sie Pidgina na Ubuntu 9.04
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Wyłaczanie sie Pidgina na Ubuntu 9.04
Witam
Mam problem który polega na wyłaczaniu sie Pidgina zaraz po uruchomieniu. Uzywam pingina do xfire i nigdy nie bylo problemów a teraz gdy właczam pokazuje sie okno ze statuem łaczenie i gdy sie zrobi dostepny odrazu sie wyłacza bez jakiegokolwiek błedu, dzieje mi sie to od monentu aktualizacji do 9.04...
Czy wie ktoś co może byc tego przyczyna?
Pozdrawiam:)
Mam problem który polega na wyłaczaniu sie Pidgina zaraz po uruchomieniu. Uzywam pingina do xfire i nigdy nie bylo problemów a teraz gdy właczam pokazuje sie okno ze statuem łaczenie i gdy sie zrobi dostepny odrazu sie wyłacza bez jakiegokolwiek błedu, dzieje mi sie to od monentu aktualizacji do 9.04...
Czy wie ktoś co może byc tego przyczyna?
Pozdrawiam:)
Acer 5620Z | Intel Dual Core T2390 1,86GHz | Goodram 2048Mb DDR2 | Hitachi 160Gb | Intel GMA X3100 | Ubuntu 9.04/Win XP Pro
- Uriziel
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
- Kontakt:
Odp: Wyłaczanie sie Pidgina na Ubuntu 9.04
zainstauj jeszcze raz gfire albo skompiluj ze źrodeł, testowałem bete (albo alphe?
) i był ten sam motyw : P w 0.8.1 na pewno działa wszystko dobrze, możesz jedak mieć właśnie wersje beta bo przez 1 dzień był zły link : >

-
- Piegowaty Guziec
Mam 0.7.1
i było napisane mi ze to najnowasza wersja:) ale własnie pobieram 0.8.1:)
Ps. Serdecznie dziękuje pobrałem i dziala

Ps. Serdecznie dziękuje pobrałem i dziala

Acer 5620Z | Intel Dual Core T2390 1,86GHz | Goodram 2048Mb DDR2 | Hitachi 160Gb | Intel GMA X3100 | Ubuntu 9.04/Win XP Pro
- hiroshi007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Problemem nie jest sam Pidgin tylko błąd z pluginem do Gadu-Gadu jak się wydaje (zresztą na to samo wychodzi). Nowa wersja naprawia ten problem. Ciekawe dlaczego w repo siedzi jeszcze stara wersja, która sprawia problemy jak nowa działa bardzo dobrze. To samo się dotyczy Exaile nie wiem czy to już naprawiono ale gdy byłem na Gnomie to wersja z repo też miała problemy z wtyczkami, a nowe wersja je już wyeliminowała.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
Witam !!
Pewnie to drobnostka ale przyzwyczajenia robią swoje. Mam pytanie jak sprawić by komunikator Pidgin po uruchomieniu pojawiał się na pasku systemowym?
Pewnie to drobnostka ale przyzwyczajenia robią swoje. Mam pytanie jak sprawić by komunikator Pidgin po uruchomieniu pojawiał się na pasku systemowym?
- bananek
- Sędziwy Jeż
Narzędzia-Preferencje-Interfejs-Ikona powiadomienia, ustaw zawsze. wsioTomala pisze:Witam !!
Linux Registered User #476455 Ubuntu User #23429
Dawać <solved> przy rozwiązanych tematach!!
Dawać <solved> przy rozwiązanych tematach!!
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
bananek dzięki za pomoc