Używam Ubuntu 9.04 i mam kartę graficzna Ge force 7300 GS (prawdopodobnie)
zainstalowałem Ubuntu na jądrze bez acpi bo z system się nie botował (może ma to znaczenie ) zainstalowałem sterowniki normalnie przez menażdera nie zadziałały próbowałem różnych sposobów z forum nic nie zadziałało próbowałem też ze strony producenta , reinstalowałem system , zawsze pojawia się czarny ekran a potem błąd i mogę uruchomić system w "low graphic mode" jak zmienie w xorg.config "nvidia" na "nv" błąd się nie pojawia a jak akceleracji nie ma tak nie ma .
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Wszystkich moderatorów Bóg po śmierci zabiera do nieba, żeby ci dwadzieścia cztery godziny na dobę moderowali modlitwy do niego. http://karmelek.wordpress.com
inny OS=debian lenny
Spróbuj Envyng: sudo apt-get install envyng-qt
Odpal w konsoli przez: sudo envyng -t
Odinstaluj stery
Zrestartuj
Zainstaluj stery ze strony nvidia najlepiej 180.51: sh NVIDIA...run
Potwierdź do końca (Jeśli wywali brak czegoś bez paniki ponowne odpalenie instalki to naprawi ...u mnie nawet za 4 razem dopiero)
Restart i powinno działać.
Jeśli nie działa to przez envyng -t w konsoli zainstaluj stery (GLX może nie działać ale reszta tak)
PZDR
M
nie działa , w Ubuntu 8.10 działało normalnie tu się mogę męczyć i ciągle to samo nawet po reinstalacji
nie wiem w czym problem chyba coś z tym 9.04 jest nie tak , pojawiają się jakieś błędy
9.04 jest rzeczywiście "inny" ... Z moich testów najlepiej jest sterowniki odinstalować Envy a zainstalować z konsoli (włączone konto roota i podczas bootowania wybrać w Grubie konsolę). Dodatkowo trzeba nadpisać xorg.conf podczas instalacji sterownika. Wtedy zadziała. Testowane na 6800, 79000, 8600, 8800 i 9600. Dodatkowo w Synapticu warto wywalic przed Envy wszyskie śmieci "nvidia ... numer sterownika".
Napisz co dokładnie robisz. Wklej jeszcze xorg.conf po instalacji sterownika, pierwsze bootowanie jak startuje w safe mode.
PZDR
M