HP 2133 grafika ubuntu 9.04

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
halo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

HP 2133 grafika ubuntu 9.04

Post autor: halo »

Witam serdecznie

Na wstępie muszę powiedzieć iż sama instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów. Działa karta sieciowa, wifi, dźwięk. Co do grafiki to trzeba było dokonać małego wpisu aby rozdzielczość działała a dokładniej dokonać małego wpisu w xorg.conf w sekcji
Device
Option "PanelSize" "1024x600"

Teraz z czym mam problem

Otóż nie mogę znaleźć sterowników pod tą grafikę Chrome9, dokładniej chce podłączyć pod zewnętrzny monitor, lecz ni jak nie mogę tego zrobić. Może ktoś już zmierzył się z tym problemem :twisted:
Awatar użytkownika
azotyp
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86

Odp: HP 2133 grafika ubuntu 9.04

Post autor: azotyp »

Musisz poszperać o instalacji tzw sterowników openchrome (sam próbowałem ale mi nie wyszło, może ci się uda)
Tutaj są linki
http://forum.netbookuser.com/viewtopic. ... 6671#p6671

http://forums.mininoteuser.com/post5940.html#p5940
Howk
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04

Odp: HP 2133 grafika ubuntu 9.04

Post autor: Howk »

halo pisze:Witam serdecznie

Na wstępie muszę powiedzieć iż sama instalacja przebiegła bez najmniejszych problemów. Działa karta sieciowa, wifi, dźwięk. Co do grafiki to trzeba było dokonać małego wpisu aby rozdzielczość działała a dokładniej dokonać małego wpisu w xorg.conf w sekcji
Device
Option "PanelSize" "1024x600"

Teraz z czym mam problem

Otóż nie mogę znaleźć sterowników pod tą grafikę Chrome9, dokładniej chce podłączyć pod zewnętrzny monitor, lecz ni jak nie mogę tego zrobić. Może ktoś już zmierzył się z tym problemem :twisted:

Witam, a ja tak z innej beczki, bo napisales ze na HP 2133 dziala Ci bez problemu karta WiFi. Mam tez takiego netbooka i u mnie nie zadzialala. Zainstalowalem niewolny sterownik Broadcom i mam status sterownik wlaczony, nieuzywany.... Robilem to na Ubuntu 9.04 lifeusb, zeby zobaczyc jak sie ta dystrybucja zachowa na moim netbooku. Uzywales tego stera czy windowsowego?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”