Restart ubuntu po włączeniu filmu

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
keeper405
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME

Restart ubuntu po włączeniu filmu

Post autor: keeper405 »

Mam duży problem i nie mogę znaleźć rozwiązanaia. Moje ubuntu 9.04 po włączeniu jakiegokolwiek filmu czy to .avi czy DVD restartuje się po kilku sekundach odtwarzania w każdym odtwarzaczu, próbowalem w mplayerze, totemie, smplayerze i vlc.....

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
madam
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 10.04
Kontakt:

Odp: Restart ubuntu po włączeniu filmu

Post autor: madam »

Trochę informacji na temat sprzętu, zwłaszcza karty graficznej i używanych sterowników mogłoby pomóc.
keeper405
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04

Odp: Restart ubuntu po włączeniu filmu

Post autor: keeper405 »

Tylko nie wiem czy sprzęt tu ma znaczenia bo wczesniej wszystko bylo ok. Nie wiem czy to przez aktualizacje do 9.04 czy może być jakiś inny powód ( po aktualizacji nie sprawdzalem dość długo filmów).
Mój sprzęt to:
karta graficzna intel X3100 zintegrowana starowniki intela
procesor inel dual-core 1,46.
Już nawet repo z forum sobie podmieniłem bo myślalem, że coś starego jeszcze mam. Tylko martwi mnie jeden fakt, że po aktualizacji do 9.04 dostawilem sobie stare jądro z 8.10 (nowe usunąłem) i do dziś, żadna aktualizacja jądra nie przyszła a mam je dość stare 2.6.27-11.... No ale prócz tych filmów wszystko śmiga elegancko...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”