Mam duży problem i nie mogę znaleźć rozwiązanaia. Moje ubuntu 9.04 po włączeniu jakiegokolwiek filmu czy to .avi czy DVD restartuje się po kilku sekundach odtwarzania w każdym odtwarzaczu, próbowalem w mplayerze, totemie, smplayerze i vlc.....
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Restart ubuntu po włączeniu filmu
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Odp: Restart ubuntu po włączeniu filmu
Trochę informacji na temat sprzętu, zwłaszcza karty graficznej i używanych sterowników mogłoby pomóc.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Odp: Restart ubuntu po włączeniu filmu
Tylko nie wiem czy sprzęt tu ma znaczenia bo wczesniej wszystko bylo ok. Nie wiem czy to przez aktualizacje do 9.04 czy może być jakiś inny powód ( po aktualizacji nie sprawdzalem dość długo filmów).
Mój sprzęt to:
karta graficzna intel X3100 zintegrowana starowniki intela
procesor inel dual-core 1,46.
Już nawet repo z forum sobie podmieniłem bo myślalem, że coś starego jeszcze mam. Tylko martwi mnie jeden fakt, że po aktualizacji do 9.04 dostawilem sobie stare jądro z 8.10 (nowe usunąłem) i do dziś, żadna aktualizacja jądra nie przyszła a mam je dość stare 2.6.27-11.... No ale prócz tych filmów wszystko śmiga elegancko...
Mój sprzęt to:
karta graficzna intel X3100 zintegrowana starowniki intela
procesor inel dual-core 1,46.
Już nawet repo z forum sobie podmieniłem bo myślalem, że coś starego jeszcze mam. Tylko martwi mnie jeden fakt, że po aktualizacji do 9.04 dostawilem sobie stare jądro z 8.10 (nowe usunąłem) i do dziś, żadna aktualizacja jądra nie przyszła a mam je dość stare 2.6.27-11.... No ale prócz tych filmów wszystko śmiga elegancko...