Zacinający się dźwięk i filmiki np. na YouTube

Grafika, film, dźwięk.
jorul
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Zacinający się dźwięk i filmiki np. na YouTube

Post autor: jorul »

Witam,

Po zainstalowaniu ubuntu 9.04 mam następujący problem z multimediami:
1. Dźwięk się zacina. Ma to miejsce w dźwięku odtwarzanym z dowolnego źródła, czy to strony www, czy pliku mp3, czy też jakieś dźwięki systemowe. Objawia się to w taki sposób, że w momencie, gdy powinno rozpocząć się odtwarzanie dźwięku, z głośników zaczynają wydobywać się trzaski. Nawet w przypadku, gdy odtwarzany dźwięk był króciutki trzaski trwają bardzo długo. Brzmi to tak, jakby kilka pierwszych próbek dźwiękowych zapętliło się i odtwarzało przez długi czas.

2. Filmy na YouTube i innych portalach tego typu zacinają się. Widzę film kilka sekund po czym stoi, pomimo, ze zdążył się już załadować w całości. Po przepchnięciu go kawałek dalej, znów chwilkę chodzi, ale niestety po chwili sytuacja się powtarza.

Nie znalazłem wątku, który byłby pomocny w rozwiązaniu tych problemów. Za pomoc będę wdzięczny.
robertoszym
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86_64
Kontakt:

Odp: Zacinający się dźwięk i filmiki np. na YouTube

Post autor: robertoszym »

Pragne troche odnowic temat. Czy ktos ma propozycje jak ustawic dzwiek w ubu?

moje objawy:

-filmik yt, muzyka, film leci sobie jakis czas i mw po paru min albo sek dzwiek zaczyna sie zapetlac, mieli sie tak z 20 sek i potem wraca do normy. nigdy czegos takiego w ubu nie mialem. Nowe 10.10 mnie zawiodlo. Prosze o propozycje.
ja dopiero zaczynam sie tym bawic
slater
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Architektura: x86_64

Post autor: slater »

no i $$$$$$$$ z pomocą... u mnie jest problem z prawidłowym odtwarzaniem kilku kart (firefox i chrome) na jednej karcie puszczam muze z youtube na innej oglądam foty na facebook i po kliknięciu np: w kolejne zdjęcie lub cokolwiek innego nagle pierwsza zakładka z youtube przestaje działać... tzn, działa ale wszystko staje i trzeba kuźwa non stop odświeżać... co jest grane? nie miałem tych problemów przez 10 lat z znienawidzoną (nie przeze mnie) windą co w ciągu paru dni z Ubuntu... Ktoś mądry wypowie się kulturalnie?
Awatar użytkownika
kris55
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Openbox
Architektura: x86

Post autor: kris55 »

@jorul
Miałem też podobne objawy, sprawdziłem i wszystkiemu jest winny flash, w moim przypadku wszystkie rozwiązania proponowane tu na forum nie sprawdziły się. Głównie to właśnie objawiało "zacinaniem" filmów na YouTube w Firefoxie. Zainstalowałem Minitube i przynajmniej w tym zakresie mam spokój, polecam.
..."Nie znalazłem wątku..." - a szukałeś ?, o zacinających sią filmach tu na forum było już wiele razy.
Linux Puppy 5.20 ROX + OpenBox & Ubuntu 10.04 GNOME
Linux Registered User #308993 ---> http://www.counter.li.org
Linux Counter is not an exclusive club. Any Linux user can join and it's free.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”