witam
mam pytanie ja zarejestrowac baze dla excela lub accessa pod linuxem
pod windowsem:
Robimy to wybierając Panel sterowania -> Źródła danych ODBC lub Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Źródła danych ODBC
A jak wyglada takie cos pod linuxem?
dodanie bazy danych do systemu (java)
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: baza danych
Skoro założyłes temat w dziale Programowanie, oznacza to, że masz otwarty umysł. Czy dopuszczasz inne bazy danych niż te z excela?
Poza tym nie powiedziałeś praktycznie nic na temat problemu
Poza tym nie powiedziałeś praktycznie nic na temat problemu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: problem z dodaniem bazy danych do systemu
Mianowicie mam aplikacje wykorzystujaca baze danych w plikach mdb czyli accessa. Pisalem ja pod windowsem i tam zeby ta baza chodzila musialem dodac ja recznie w panelu sterowania. Jezeli chodzi o linuxa nie wiem jak sie rejestruje takie bazy.
Ogolnie chodzi mi o to aby projekt byl napisany uniwersalnie czyli zeby baza dzialala pod linuxem i pod windowsem. Do laczenia z baza danych wykorzystuje most jdbc-odbc, baza danych musi byc w pliku na twardym dysku nie moze byc to internetowa baza danych.
Jezeli ktos dysponuje ciekawymi linkami w tym temacie i bylby tak mily ze z checia by sie podzielil to bardzo prosze o wklejenie ciekawych pozycji
Ogolnie chodzi mi o to aby projekt byl napisany uniwersalnie czyli zeby baza dzialala pod linuxem i pod windowsem. Do laczenia z baza danych wykorzystuje most jdbc-odbc, baza danych musi byc w pliku na twardym dysku nie moze byc to internetowa baza danych.
Jezeli ktos dysponuje ciekawymi linkami w tym temacie i bylby tak mily ze z checia by sie podzielil to bardzo prosze o wklejenie ciekawych pozycji