Biblioteki wxwidgets

Bash, C, C++, Java, PHP, Ruby, GTK, Qt i wiele innych - wszystko tutaj.
mileslaw94
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 8.10
Środowisko graficzne: GNOME

Biblioteki wxwidgets

Post autor: mileslaw94 »

Witam od dłuższego czasu poszukuje polskiego tutoriala do bibliotek wxwidgets :cry: , może ktoś zna jakąś strone z takim tutorialem.
Z góry dziękuje.
Procek
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Brak

Odp: Biblioteki wxwidgets

Post autor: Procek »

Tu można kupić podręcznik, cena nie jest zaporowa.
kacpero1094
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Post autor: kacpero1094 »

Ja bym polecił książkę ogólnie o programowaniu wielosystemowym. Znajdują się w niej wyczerpujące opisy bibliotek wxWidgets i Qt.
http://helion.pl/ksiazki/cppwyk.htm
Sam się z niej uczę.
luzakwielki
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Środowisko graficzne: KDE Plasma

Post autor: luzakwielki »

kacpero1094 pisze:Ja bym polecił książkę ogólnie o programowaniu wielosystemowym. Znajdują się w niej wyczerpujące opisy bibliotek wxWidgets i Qt.
http://helion.pl/ksiazki/cppwyk.htm
Sam się z niej uczę.
Przeczytalem fragment ksiazki ktory jest dostepny i spis tresci - zdecydowanie nie zachwyca i mimo ze cena niewielka IMO ksiazka nie jest nawet jej warta (rozdzial nie wyglada zachecajaco, ze spisu tresci wynika, ze nie jest za wiele opisane, a jedynie liznieta wiedza na temat obu bibliotek, a pisanie o konfiguracji DevC++ to juz podchodzi pod sadyzm autorow (juz pomijam, ze w ksiazce o programowaniu wieloplatformowym pisze sie o konfiguracji IDE windows only, zamiast wieloplatformowego, ale DevC++ to najbardziej dysfunkcyjne IDE jakie zna swiat, a dobrze w nim czuja sie tylko masochisci)).

@mileslaw94: ja polecam nie szukania niczego po polsku bo daleko tak nie zajedziesz, a naucz sie angielskiego i skorzystaj z dokumentacji do biblioteki - duzo wiecej sie dowiesz.
kacpero1094
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Kontakt:

Post autor: kacpero1094 »

luzakwielki pisze:juz pomijam, ze w ksiazce o programowaniu wieloplatformowym pisze sie o konfiguracji IDE windows only, zamiast wieloplatformowego, ale DevC++ to najbardziej dysfunkcyjne IDE jakie zna swiat, a dobrze w nim czuja sie tylko masochisci)
Tu się akurat muszę zgodzić.
pawegio
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 9.10
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: pawegio »

Ja rozważałem zakup tej książki przez jakiś czas i planuję ją jednak zamówić... Rozpatrzyłem szczególną dla mnie wadę, że jest napisana pod IDE DevC++ (którego nie używam już od dawna, tak jak zresztą całego Windowshita), jednak trzeba zwrócić uwagę na to, że jest to tańsza książka, za 36 zł... i myślę, że warta ceny. Wydaje mi się, że trochę się można z niej nauczyć nie pisząc w Devie.

A... moim zdaniem jeśli po tej lekturze czegoś nie rozumiemy to od tego są fora... Ale mamy jakąś podstawę... Autorzy na pewno robili dużą selekcję materiału, który umieszczą w książce i wszystkich zagadnień nie poruszali... ale wierzę w ich dobre chęci :p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programowanie”