Witam,
podobnie jak Ejsmont viewtopic.php?t=111253&highlight=firefox, po automatycznych aktualizacjach mam te same problemy z FF: zniknięcie zakładek, funkcje wprzód w tył nie działają. Jednak co najgorsze: nie mogę się zalogować (FF pamięta hasła ale nie chce się zalogować, np do forum) - okienka logowania nie działają, w ogóle; okno wyszukiwania (te takie małe w prawym górnym rogu przeglądarki) również nie funkcjonuje - po wklepaniu słowa, nie wyszukuje, nie działa "enter" oraz ikonka... Generalnie - tragedia.
Byłoby miło gdyby ktoś mądrzejszy się tym zajął...
pozdro
Błędy w FF po automatycznych aktualiacjach
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Nadril
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Błędy w FF po automatycznych aktualiacjach
próbowałeś usunąć swoje ustawienia/reinstalować?
wpierw bym spróbował
czy jak wolisz to przez jakąś okienkową aplikacje.
Później ew. reinstalować program.
wpierw bym spróbował
Kod: Zaznacz cały
cd ~
mv .mozilla .mozilla_bck
Później ew. reinstalować program.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: Błędy w FF po automatycznych aktualiacjach
Witam,
Nadril, podana przez Ciebie komenda nie działa (zakładam, że miałem ją wklepać do terminalu....). Nic się nie dzieje.
Natomiast po odinstalowaniu FF, i ponownym jego zainstalowaniu... jest jeszcze gorzej.
FF - W OGÓLE się nie uruchamia, system nie widzi katalogu domowego i na dodatek nie mogę uruchomić żadnego programu, bo nie otwiera się okno: Aplikacje.
Generalnie czeka mnie więc reinstalka.
Pytanie tylko czy nie powtórzy się sytuacja jak zainstaluję np. 8.04 i system znowu się zaktualizuje? Więc robota na marne. A z tego co widzę to 9.10 nie chodzi najlepiej...
pozdro
Nadril, podana przez Ciebie komenda nie działa (zakładam, że miałem ją wklepać do terminalu....). Nic się nie dzieje.
Natomiast po odinstalowaniu FF, i ponownym jego zainstalowaniu... jest jeszcze gorzej.
FF - W OGÓLE się nie uruchamia, system nie widzi katalogu domowego i na dodatek nie mogę uruchomić żadnego programu, bo nie otwiera się okno: Aplikacje.
Generalnie czeka mnie więc reinstalka.
Pytanie tylko czy nie powtórzy się sytuacja jak zainstaluję np. 8.04 i system znowu się zaktualizuje? Więc robota na marne. A z tego co widzę to 9.10 nie chodzi najlepiej...
pozdro