Amarok - zero reakcji (9.10)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Amarok - zero reakcji (9.10)
Witam mam pewien dziwny problem z Amarok'iem 2.2 . Kiedy wybieram na zaznaczonych plikach muzycznych odtwórz za pomocą Amarok to program się odpala i na tym koniec, nic zero błędów zero dalszej reakcji, zero odtwarzania muzyki
- djinsekt
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Kontakt:
Odp: Amarok - zero reakcji (9.10)
Witam.Jeśli można to też prosiłbym o pomoc,gdyż mam identyczny problem co kolega.
W Totemie piosenki śmigają.Zależy mi na Amaroku,gdyż ma on scrobller dla Lasta
Z góry dzięki za pomoc
W Totemie piosenki śmigają.Zależy mi na Amaroku,gdyż ma on scrobller dla Lasta

Z góry dzięki za pomoc

Jeśli używacie Amaroka pod GNOME to ma on prawo nie działać bezproblemowo.
Amarok wykorzystuje biblioteki Qt, a GNOME zbudowane jest na Gtk.
Miałem podobną sytuację. W moim przypadku uruchomienie Amarok z terminala powodowało nieco stabilniejsze działanie.
Proponuję uruchamiać go pod lekkim menedżerem okien, jeżeli nie macie KDE.
Amarok wykorzystuje biblioteki Qt, a GNOME zbudowane jest na Gtk.
Miałem podobną sytuację. W moim przypadku uruchomienie Amarok z terminala powodowało nieco stabilniejsze działanie.
Proponuję uruchamiać go pod lekkim menedżerem okien, jeżeli nie macie KDE.
- hiroshi007
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Podejrzewam, że to brak jakiejś z bibliotek xine, najprawdopodobniej phonon-backend-xine
- djinsekt
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Po dodaniu do playlisty czy to 5ciu czy 2 tysięcy utworów jest to samo.Więc odinstalowałem go i miałem dać sobie spokój pomimo,że na Laście mi zależy.Ale udało mi się zainstalować v 1.4.
Co i jak zaraz dam znać...tzn napiszę na moim blogu o tym co i jak zrobić xD
Co i jak zaraz dam znać...tzn napiszę na moim blogu o tym co i jak zrobić xD
- Noea
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
dziwny problem macie dzialaja Wam mp3 na rythm ? jesli tak musicie poprostu dosinstalowac obsluge mp3 default jest ogg
, normalnie wersja dziala muli troche ale pozatym jest ok , a scrobler nie dziala porprawnie przynajmniej u mnie ;]
scrobler tez posiada Rythmbox
polecam
viewtopic.php?t=43148

scrobler tez posiada Rythmbox

polecam
viewtopic.php?t=43148
Ubuntu Counter Project - user number # 23841
AMD Phenom II X2 , GF 9800 GT , 4 gb ram - U 10.4
AMD Phenom II X2 , GF 9800 GT , 4 gb ram - U 10.4
- djinsekt
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Noea>z tego co widzę to też miałeś przejścia z tym programem.Zainstalowałem sobie wersję 1.4 i śmia,że aż miło.A jak tego dokonałem<<Tutaj>>
-
- Piegowaty Guziec
Tak działają. Ale ja już dałem sobie spokój amarok'iemNoea pisze:dzialaja Wam mp3 na rythm ?

-
- Piegowaty Guziec
Podpinam się pod temat, żeby niepotrzebnie nie zakładać nowego. A więc... jeszcze pod wersją 9.04 Amarok u mnie śmigał aż miło, dopóki nie zainstalowałem Ubunciaka 9.10, kiedy to przy okienku powitalnym jest też okienko z "uaktualnienie konfiguracji systemu" które to trwa w nieskończoność. Miał może ktoś taki problem i go rozwiązał?
- Hirager
- Sędziwy Jeż
A co wypluwa terminal po uruchomieniu Amaroka?
-
- Piegowaty Guziec
Jam zielony jest totalnie i nic mi to nie mówi. Help.Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE" to "/var/tmp/kdecache-irik"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE" to "/var/tmp/kdecache-irikm6SLAz"
trying to create local folder /home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE: Permission denied
trying to create local folder /home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE: Permission denied
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/tmp-ASUS-M51SE" to "/tmp/kde-irik"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/tmp-ASUS-M51SE" to "/tmp/kde-irikNXC2Yz"
trying to create local folder /home/irik/.kde/tmp-ASUS-M51SE: Permission denied
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/tmp-ASUS-M51SE" to "/tmp/kde-irik"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/tmp-ASUS-M51SE" to "/tmp/kde-irikooxI6Z"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/socket-ASUS-M51SE" to "/tmp/ksocket-irik"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/socket-ASUS-M51SE" to "/tmp/ksocket-irikXYpde3"
trying to create local folder /home/irik/.kde/socket-ASUS-M51SE: Permission denied
kdeinit4: Aborting. bind() failed: No such file or directory
Could not bind to socket '/home/irik/.kde/socket-ASUS-M51SE/kdeinit4__0'
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::availableSubtitlesChanged()
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::availableAudioChannelsChanged()
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::titleChanged(int)
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::availableTitlesChanged(int)
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::chapterChanged(int)
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::availableChaptersChanged(int)
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::angleChanged(int)
Object::connect: No such signal Phonon::Gstreamer::MediaObject::availableAnglesChanged(int)
Object::connect: No such signal BrowserCategoryList::leavingTree()
Object::connect: (sender name: 'internet')
kbuildsycoca4 running...
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE" to "/var/tmp/kdecache-irik"
Error: Can not create link from "/home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE" to "/var/tmp/kdecache-irikhWpUbF"
kbuildsycoca4: ERROR creating database '/home/irik/.kde/cache-ASUS-M51SE/ksycoca4'! Niewystarczające uprawnienia do katalogu docelowego.
QFile::remove: Empty or null file name
amarok: **********************************************************************************************
amarok: ** AMAROK WAS STARTED IN NORMAL MODE. IF YOU WANT TO SEE DEBUGGING INFORMATION, PLEASE USE: **
amarok: ** amarok --debug **
amarok: **********************************************************************************************

- Roberto74
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
Przyłączam się do tego tematu. Mam ten sam błąd w świeżo zainstalowanym U 9.10. Propozycja z tej stronki http://www.mail-archive.com/debian-bugs ... 97013.html nie daje rezultatu.iRiK pisze:Podpinam się pod temat, żeby niepotrzebnie nie zakładać nowego. A więc... jeszcze pod wersją 9.04 Amarok u mnie śmigał aż miło, dopóki nie zainstalowałem Ubunciaka 9.10, kiedy to przy okienku powitalnym jest też okienko z "uaktualnienie konfiguracji systemu" które to trwa w nieskończoność. Miał może ktoś taki problem i go rozwiązał?
Otóż rozwiązałem problem kasując w katalogu /home katalog /.kde
Amarok następnie uruchomił się poprawnie tworząc poprawne katalogi w /home/.kde
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
musicie zainstalować libxine dla gnome jeżeli amcie na gnomie i wszytko beðzie ok.