Jak mam odinstalować całkiem pulse audio by mi nie padł system?

Grafika, film, dźwięk.
zenek555
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Jak mam odinstalować całkiem pulse audio by mi nie padł system?

Post autor: zenek555 »

Kurde nie mam niektórych opcji dźwiękowych w moim ubuntu 9.10. Mówię teraz o np posłuchu mp3 z nautilusa, totem nie gra. Nie ma także miksowania kanałów. Przeczytałem troszkę tematów z forum, nawet najnowszy jak komuś tam polecono usunać

gstreamer pulse i zainstalować od Alsy by śmigał dźwięk w totemie. Niby wszystko ładnie pięknie. Chcę usunąć całe pulse.

No i problem bo przy usunięciu libpulse-mainloop-glib0 wywala mi, że także wywali gnome-panel, gnome-control-center i inne tego typu.

Niech mi ktoś powie co zrobić by wszystko działało pod Alsą i do tego w 5.1 jak działa teraz.
Niby mogę się czepiać bo śmiga, ale nie mam mieszania kanałów i nie chce się włączyć tak jak jest opisane przez dmix ani to drugie. No i nie działa te pożyteczne posłuchiwanie muzy z nautilusa. Co do tego posłuchu to założyłem temat i to nie wina nautilusa tylko dźwięku. Nie mniej jednak chce wywalić to pulse, mieć dźwięk 5.1 i mieszanie kanałów. Jakby ktoś chciał wyniki jakiś komend by się zorientować co tam może być bo z powietrza nie jest w stanie powiedzieć to niech napisze posta to oczywiście w ekspresowym tempie wkleje co trzeba.

Pomóźcie bo mnie szlak trafi z tym wszystkim.
Awatar użytkownika
jacekalex
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: MATE
Architektura: x86_64

Odp: Jak mam odinstalować całkiem pulse audio by mi nie padł system?

Post autor: jacekalex »

Wywal tylko pulseaudio, a nie wywalaj bibliotek od pulse.

I to wszystko.
Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna, robi się bezużyteczny...
Linux User #499936
Inny OS: Gentoo Linux :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”