Nie skreślam opcji poprawnego przeprowadzenia instalacji, ale wydaje mi się, że nie uda Ci się rozwiązać zależności. Na oficjalnym forum kadu także była o tym mowa i twierdzono, że na 8.04 nie zainstalujesz kadu <0.6.0. Na upartego próbowałbym użyć pakietu źródłowego zamiast binarek.
mam z nowym kadu taki oto problem: łączy się, wszystko działa, ale czasami "przywiesza się" na 10-15 minut (a co najgorsze, jest to niewidoczne dla użytkownika)
wszystko wtedy działa normalnie, kontaktom na liście zmieniają się opisy, ja mogę wysyłać wiadomości (nie ma komunikatu o błędzie połączenia itd.), ale wszystkie przychodzące do mnie wiadomości są jakby "buforowane" i dochodzą dopiero po tych 10-15 minutach, na raz
działa to tak, jakbym się na 10-15 minut wylogował, a potem zalogował, nie muszę chyba mówić, że to dość skutecznie utrudnia rozmowy ;-)
- ma ktoś tak? (we wcześniejszych wersjach taki problem nie występował)
Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
A mianowicie w Ubuntu domyślną przeglądarką jest Google Chrome, ale linki w kadu otwierają mi się w Mozilli Firefox, chciałem to zmienić, więc Konfiguracja>Aplikacje, i tam przeglądarka, ale niestety nie ma tam Google chrome, wziąłem więc opcje "podaj ścieżkę" i wpisałem "otp/google/chrome/google-chrome" ale to nic nie daje, wie ktoś co może co tam trzeba wpisać?
EDIT: Udało się, trzeba było wpisać "/opt/google/chrome/google-chrome %s"
Bedzie ta wersja na ubuntu 8.10? Ciagle przy uruchamianiu kadu wyskakuje mi okienko o dostepnej najnowszej wersji kadu, ale na stronie nie ma paczki. Wkurzające...
Nienna pisze:Bedzie ta wersja na ubuntu 8.10? Ciagle przy uruchamianiu kadu wyskakuje mi okienko o dostepnej najnowszej wersji kadu, ale na stronie nie ma paczki. Wkurzające...
Gdybyś przeczytała ten temat, to byś wiedziała, że najprawdopodobniej nie będzie.
jak ustawic w tym nowym kadu zeby pokazywal linki od nieznajomych??niechce wszystkich zapisywac,(ignoruj wiadomosci od nieznanych uzytkownikow )mam niezaznaczone a i tak wyskakuje komunikat w trosce o bezpieczenstwo xxxx
Panowie, żeby nie zakładać nowego tematu dodam tutaj:
Słyszalem, że jest sposób na sprawdzenie w Kadu czy ktoś ma mnie na liście swoich kontaktów.
Gdzieś znalazłęm, że jeśli się "w panelu informacyjnym" doda to [%oNie ma mnie na liście.
]
wtedy zwraca spacje i wiadomo, że ten kontakt mnie nie ma na liście.
Lub też inaczej:
[%o <font color="green">]
[%u]::[%a], [%s]
[
%d]
[
Tel:%m</font>]
[<hr>%i:[%p]][= %v]
</font>
po wklejeniu tego kontakt, który nas nie ma widnieje na zielono.
Tylko teraz: GDZIE należy te wpisy wkleić? lol niby jest panel z informacjami o użytkowniku na dole ale tam nie można nic wkleić.
Proszę o dokładne wytłumaczenie, używam Kadu 0.6.5.1 pod Ubuntu 9.04
//
aha i jeszcze ciekawa sprawa: otóż, mam jakieś dziwne numery dodane w Kadu, są niedostępne, czyżby to były te które może ja kiedyś blokowałem na gg w win xp ?
W katalogu nie ma o nich żadnych info poza numerem, ale są 2 takie kontakty które mają opis, nie widać go, ale po najechaniu kursorem ukazuje się, w katalogu są jakieś wpisy ale nie kojarze tych kontaktów... ;o
Pisze do Was z moim małym problemem. Aktualizacja kadu przebiegła bez problemu;] Wszystko pięknie ładnie. Długie opisy i inne bajery są, ale jeden mały problem. Nie mogę rozmawiać z zagranicą:( Przed aktualizacją wszystko było ok i normalnie z osobami z UK rozmawiałem, a teraz lipa:/ Ktoś wie o co może chodzić??