Problem polega na tym że po odpaleniu lapka w panelu w obszarze powiadamiania czasem (w sumie prawie zawsze) jest jakaś lipa z ikonami poszczególnych aplikacji. Albo jakiejś brakuje i jest wolne pole, albo po prostu nic nie ma, albo pojawiają się dwie takie same (ale brakuje jednej innej, np. bluetooth jest 2 razy a nie ma sieci). Żeby sytuacja wróciła do normy trzeba wyrzucić obszar powiadamiania i wrzucić go na panel ponownie - pomaga aż do następnego restartu komputera, a nie o to chodzi żebym za każdym razem musiał to na nowo ustawiać. Miał ktoś podobny problem ? Jak to rozwiązać ?
Ps.
inny problem polega na tym, że laptop przy krytycznym stanie baterii nie przechodzi w hibernację. Znalazłem tu coś takiego viewtopic.php?t=115720 dziś będę próbował, ale może jest coś więcej na ten temat a nie znalazłem ?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.
Pozdrawiam.
obszar powiadamiania - znikające ikony
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Odp: obszar powiadamiania - znikające ikony
Mi znika, lub jest widoczne tylko częściowo ikona kadu. Jak do tej pory nie znalazłem rozwiązania problemu.