Może uda się uzyskać cenę ok 40 zł za tą grę, zobaczymy co da się załatwić

Zwróć uwagę również na jedne szczegół o którym się nie mówi. Do niektórych gier dodaję dodatkową płytę z wersją na Linuksa (np. ETQW, Prey, Unreal Antologia itd.), przygotowanie takiej płyty trochę kosztuje. Dlatego nie mogę konkurować z innymi sklepami które sprzedają taką samą grę tylko dla Windows, ponieważ dla nich to jest gotowy produkt. W moim przypadku ewentualna gra tylko dla Windows pozbawiona wersji na Linuksa jest półproduktem i dla klienta może okazać się nic nie warta. Pełnowartościowym produktem są dla mnie gry wydawane przez LGP i RuneSoft tzn. mogę sprzedać taką grę bez konieczności dodawania dodatkowej płyty itp.
EDIT:
OK, Sacred Gold dla Windows w innym sklepie 52 zł. Jakiś czas temu była sprzedawana zwykła wersja Sacred Plus dla Windows za ok 25 zł bez dodatku, po kilku miesiącach pojawiła się wersja Gold i to ma być uczciwe?Jusko pisze:Jestem w Empiku i widzę Sacred Gold PL - cena 29.99 zł...na Linuksa wersja zwykła(?) w dodatku nie PL i 119.99 zł
Wersja na Linuksa jest pełnowartościowa czyli Gold, nie ma tam polskiej wersji językowej tak samo jak niemieckiej, francuskiej, chińskiej itp. Bo niby po co miałaby być polska wersja specjalnie dla 3 osób z polski? Właśnie o to chodzi, każda wersja językowa należy do firmy która ją przygotowała np (cenega poland), więc dołączenie jej wiąże się z wykupieniem dodatkowej licencji. W przypadku niektórych gier wersja na Linuksa zawiera dodatkowe misje, mapy które nie są dostępne na płycie z grą dla Windows.
Pewnie 30 % obniżka cen nic dla Ciebie nie znaczy? W 8 maja 2009 można było zakupić tą grę jak i inne wydane przez LGP za 9 GBP ok 43 zł. Szkoda, że żaden z resellerów wtedy nie obniżył również swoich cen do podobnego poziomu.Jusko pisze: X2 26,99 zł (czy nie była nawet w PL?) - na Linuksa 89,49zł ...
Jak myślisz ile użytkowników konsoli po porównaniu cen gier na konsole i tzw. PC porzuci konsolę na rzecz gier na PC? Uważam to za adekwatne porównanie.Jusko pisze: I w Empiku jednak stwierdziłem, że chyba naprawdę najlepszym wyjściem jest wydzielić parę GB z partycji, postawić legalny Windows Server na 240 dni i tam grać.