Na radku 9250 mam ten sam błąd...
Kod: Zaznacz cały
Mesa DRI R200 (RV280 5960) 20090101 x86/MMX/SSE2 TCL DRI2: Tungsten Graphics, Inc.
OpenGL driver version is 1.2 or better.
GLSL not available.
Unsupported texture format
Allocating 2048 x 2048 radeon RBO (pitch 2048)
FBO has one or several incomplete image attachments
FBO error
FBO incomplete
Segmentation fault
Nie wiem, jak wyłączyć cienie. W config.xml (którego ciężko edytować, bo jest pokrzaczony) wywnioskowałem, że wartość shadow należy zmienić z 2 na 0, co zrobiłem i nie dało żadnego efektu. Nie mogłem znaleźć żadnego bloom'a - może słabo szukam, znalazłem za to graphicMode Value=DirectX

i zastanawiam się, czy aby to jest niezbędna wartość pod pingwinem... Może config jest z wersji instalatora widowsowego, a nie dla linuksa?
Co do karty nv6600gt, to odpalałem na najnowszych (tak myślę, bo zassane z ubuntu ze sterowników własnościowych) zamkniętych sterach nvidii.
Troszkę się zawiodłem, bo na 3 różnych komputerach z różną konfiguracją sprzętową, mam 3 wtopy, czyli 100%... Proponowałbym, aby gierka odpalała się "na dzień dobry" z okrojonymi fajerwerkami (compatybility mode), a dalej (o ile sprzęt na to pozwala) były dostępne opcje z cieniami, bloom'ami, itp. Może jakiś skrypcik do konfiguracji opcji z poza poziomu gierki (off-line) - coś a'la setup.exe pod dawne gierki w dos'ie? No sam nie wiem, jak mogę pomóc, bo pocieszające jest to, że została podjęta próba stworzenia czegoś grywalnego pod linuksy, a nie od razu Kraków zbudowano - jak to mówią. Proszę się nie poddawać, służę pomocą na ile mi czas pozwoli i liczę na to, że w końcu zagram sobie w BuggyRace (czyżby nazwa znacząca?).
Ubuntu User number is # 26071 - http://command-dos.blogspot.com/ - Mój skromny blog command_dos'a - pozdrowionka -