Udało mi sie już odpalić kilka gier na Wine (min Prince of persia 2), ale nie potrafię mimo usilnych starań odpalić diablo. Gdy uruchamiam grę, pokazują się filmiki blizzardu, po których wywala mnie do systemu. Gdy chce przerwać filmiki wywala do systemu z rozdzielczością gry (640x480). DOdam, że jestem zupełnie zielony w linuxie i prosze o pomoc jak krowie na rowie;). Z góry dzięki
EDIT:
Znalazłem coś takiego: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=3498
Ale za cholery nie czaje
Diablo 1 i Wine
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
- weglarzq
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Odp: Diablo 1 i Wine
A skąd masz Diablo 1 ?
Bo ja bym sobie chętnie pograł
Grałem w Diablo I na Konsoli *.*
Bo ja bym sobie chętnie pograł
Grałem w Diablo I na Konsoli *.*
Nie uruchamiałem tej aplikacji pod Wine, ale sądząc po statystykach zamieszczonych na winehq jakość działania nie jest zadowalająca. W przeciwieństwie do ciebie, przejrzałem listę zgłoszonych błędów oraz opis uruchomienia gry. Do prawidłowego jej uruchomienia wymagane jest ustawienia "gdi" jako opcji renderowania. Biorąc pod uwagę listę przeprowadzonych testów, aplikacja najlepiej działa na aktualnej, stabilnej wersji Wine, którą jest 1.0.1. Tak więc przejrzyj jeszcze raz odnośnik do testu aplikacji, który sam zamieśiłeś na forum, z pewnością znajdziesz opis dodania wymaganego klucza i jego wartości.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Przejżałem, ale nie zrozumiałem... zbyt pochopna ocena... Już zrobiłem, trzeba było skopiować wszystkie czcionki z folderu fronts z windowsa do wine.