Diablo 1 i Wine

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
basajew666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Diablo 1 i Wine

Post autor: basajew666 »

Udało mi sie już odpalić kilka gier na Wine (min Prince of persia 2), ale nie potrafię mimo usilnych starań odpalić diablo. Gdy uruchamiam grę, pokazują się filmiki blizzardu, po których wywala mnie do systemu. Gdy chce przerwać filmiki wywala do systemu z rozdzielczością gry (640x480). DOdam, że jestem zupełnie zielony w linuxie i prosze o pomoc jak krowie na rowie;). Z góry dzięki

EDIT:
Znalazłem coś takiego: http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=3498

Ale za cholery nie czaje
Awatar użytkownika
weglarzq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Odp: Diablo 1 i Wine

Post autor: weglarzq »

A skąd masz Diablo 1 ?
Bo ja bym sobie chętnie pograł
Grałem w Diablo I na Konsoli *.*
adrikux

Post autor: adrikux »

Nie uruchamiałem tej aplikacji pod Wine, ale sądząc po statystykach zamieszczonych na winehq jakość działania nie jest zadowalająca. W przeciwieństwie do ciebie, przejrzałem listę zgłoszonych błędów oraz opis uruchomienia gry. Do prawidłowego jej uruchomienia wymagane jest ustawienia "gdi" jako opcji renderowania. Biorąc pod uwagę listę przeprowadzonych testów, aplikacja najlepiej działa na aktualnej, stabilnej wersji Wine, którą jest 1.0.1. Tak więc przejrzyj jeszcze raz odnośnik do testu aplikacji, który sam zamieśiłeś na forum, z pewnością znajdziesz opis dodania wymaganego klucza i jego wartości.
basajew666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.10
Środowisko graficzne: GNOME
Kontakt:

Post autor: basajew666 »

Przejżałem, ale nie zrozumiałem... zbyt pochopna ocena... Już zrobiłem, trzeba było skopiować wszystkie czcionki z folderu fronts z windowsa do wine.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”