Próbowałem pobawić się Conky, lecz niestety nie potrafię sobie z nim dać radę. Nie za bardzo wiem od jakich komend zacząć, jak je wpisywać, bardzo bym prosił o pomoc, jeżeli ktoś by był taki dobry to najlepiej jakby mi mógł od razu całego config-a wrzucić, chciałbym aby w nim było zawarte:
- cały Conky po prawej stronie monitora
- najlepiej żeby wszytko odświeżało się co 1 s natomiast pogoda co 1 h, a poczta co 15 m
- od góry:
Ciekawe rozwiązanie, niestety nie za bardzo umiem to zainstalować, mógłbyś opisać krok po kroku ja kto zrobić (instrukcja podana na ww. stornie nei za bardzo mi pomaga) ?
tak na przykład to polecenie wygeneruje config conky dla:
stylu 'gnome-noble', języka polskiego, czterordzeniowego procesora, wykresu sieci i domyślnego wykresu dysku.
powodzenia:)
Ludzie dzielą się na 10 grup - na tych, którzy rozumieją zapis binarny i resztę.
[ Gentoo ]
Linux user #479548
tak na przykład to polecenie wygeneruje config conky dla:
stylu 'gnome-noble', języka polskiego, czterordzeniowego procesora, wykresu sieci i domyślnego wykresu dysku.
powodzenia:)
OK, tylko że nie stety mam there is no such file or directory oO, przemianowałem nawet folder ze ściągniętej paczki z conky_colours na .conky-colors iwrzuciłem do home/użytkownik ale nadal lipa oO
Tam nie ma niestety żadnego takiego folderu, a gdy zamiast conky-colors wpisuję conkycolors to wyskakuje: "bash: ./conkycolors: jest katalogiem" lub gdy wejdę w ten folder, gdy wpiszę conky-colors to mam: "bash: ./conky-colors: No such file or directory". Co robię źle, jak mam pozmieniać nazwy ew. co innego zrobić ?
Hmm, sam pobrałem tę paczkę i wydaje mi się wybrakowana. tutaj wrzuciłem paczkę która zawiera wszystkie pliki. Pobierz ją a potem:
1 Rozpakuj archiwum do katalogu domowego.
2.
Marvell pisze:Hmm, sam pobrałem tę paczkę i wydaje mi się wybrakowana. tutaj wrzuciłem paczkę która zawiera wszystkie pliki. Pobierz ją a potem:
1 Rozpakuj archiwum do katalogu domowego.
2.