Witam. Wiem że podobnych postów w sieci krąży sporo ale te rozwiązania u mnie już nie działają. Kilka dni temu zainstalowałem sobie UNE 10.04 na eee pc 1005ha. WiFi działa od początku bez zarzutu i tak też było z w/w karta ethernet. Ale jak to bywa po aktualizacji systemu owa karta się wyłączyła i nie ma jej po prostu po wpisaniu lspci. Ściągnąłem zatem paczke z atl1e i skompilowałem wg tego:
"zanim cokolwiek bedziesz kompilowal przenies sie na konto roota za pomoca polecenia sudo bash i dopiero wtedy kompiluj. Po skompilowaniu make dajesz make install koniecznie !!! a nastepnie wpisujesz depmod -a i wtedy powinienes miec juz modul dostepny do zaladowania"
Następnie insmod i guzik. Nic. Próbowałem już kilka razy usuwając wcześniej poprzednio zainstalowane pliki i moduły. Muszę dodać że skasowałem też atl1c bo gdzieś widziałem że to też musze przed wgraniem nowych. Prosze o pomoc bo nie rozumiem już...
EDIT:
Wygląda że karta działa ale tylko wtedy jest wykrywana gdy podczas startu systemu będzie włączona karta sieci bezprzewodowej. Bywa uciążliwe ale działa.... DDzięki
Atheros AR8132 - system nie wykrywa